Ark 2 - Ark: Survival Evolved

Stenger Ark: Survival Evolved-serverne for å selge oppusset utgave av spillet

Samtidig har utvikleren kunngjort utsettelse for Ark 2.

Studio Wildcard

Studio Wildcard Studios skapte stor oppstandelse like før helgen, med kunngjøringen av en utsettelse for Ark 2. Spillet skulle opprinnelig komme i år, men blir nå først klart sent i 2024.

Som et slags plaster på såret avslørte utvikleren en oppusset utgave av Ark: Survival Evolved. De som vil spille nyversjonen – Ark: Survival Ascended – blir riktignok nødt til å kjøpe spillet på nytt i en pakke som også inkluderer oppfølgeren.

Ark: Survival Ascended erstatter Survival Evolved til sommeren.
Studio Wildcard

Beslutningen ble ikke spesielt godt tatt imot av spillere, og det ble bare verre med kunngjøringen om at originalversjonens servere skrus av i august – i forbindelse med lansering av Survival Ascended.

Nyversjonen markedsføres som den ultimate måten å spille overlevelsesspillet fra 2015. Nyversjonen er bygget i Unreal Engine 5 og inkluderer kartene The Island og Scorched Earth, battle royale-modusen Survival of the Fittest og støtte for modifikasjoner og spilling på tvers av plattformer.

Survival Ascended kommer til PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S. PlayStation 5-brukere kan kjøpe spillet separat for 40 dollar, mens de på PC og Xbox Series X/S må ut med 50 dollar for den nevnte samlepakken som også inkluderer Ark 2. Kommende utvidelser er ikke inkludert i prisen.

– Kan noen sjekke matematikken min? Jeg må kjøpe et spill som ikke eksisterer enda, som jeg kanskje ikke vil ha, for å få Ark: Survival Ascended? Noen må vær så snill fortelle meg at jeg har lest det feil, kommenterte én bruker på utviklerens nettsider.

Andre var raskt ute med å trekke frem en Twitter-melding fra sjefsdesigner Jeremy Stieglitz i januar, der han fortalte at spillets Unreal Engine 5-oppgradering ville bli gratis. At de offisielle Survival Evolved-serverne legges ned har også møtt stor motstand blant fans som har lagt inn mange tusen timer.

Hva Ark 2 angår ble det utsatt for å gjøre spillet så bra som det kan bli, melder Wildcard. Planen er fortsatt å slippe oppfølgeren på PC og Xbox, samt via Game Pass.

LES OGSÅ: CD Projekt om kursendring for nytt The Witcher-spill: – Bedre å stanse pengebruken tidlig »

Siste fra forsiden