Stjal 7000 Wii U-konsoller i spektakulært ran

– Som tatt ut av en film, forteller politibetjent.

Det kan virke som om en gjeng med utspekulerte tyver gjør sitt ytterste for å hindre at amerikanere får en Wii U under juletreet i år – med mindre de kjøper de gjennom lugubre kanaler.

Ifølge ABC News har nemlig en tyvegjeng greid å stikke av med 7000 Wii U-konsoller, knabbet fra et varehus ved flyplassen SeaTac i storbyen Seattle. Eurogamer har gravd litt og funnet ut at den totale verdien av de stjålne konsollene skal ligge på over 13 millioner kroner, ettersom tjuvgodset består av omtrent like mange «basic»-modeller som «deluxe»-modeller.

– I mine 28 år som politibetjent har jeg aldri sett noe lignende. Det er som tatt ut av en film, forteller politibetjent Cindy West til ABC News.

Delux-utgaven av konsollen skal ha stått for omtrent halvparten av tyvgodset. (Foto: Audun Rodem / Gamer.no)

Den paffe politibetjenten forteller at tyvene ankom åstedet i to svære disellastebiler lørdag, omtrent klokken 21:00 lokal tid. Tyvene skal så ha brukt gaffeltrucker til å knabbe med seg tusenvis av konsoler fra Nintendo-varehuset. Som fluktbiler skal frekkasene ha brukt de to lastebilene, som sto og ventet sammen med en annen stor lastebil.

Dagen derpå skal ansatte ha oppdaget at varehusets innhold var skralere, og at flere gaffeltrucker var borte.

Politiet aner ikke hvem tyvene er, eller hvor mange som var med på det spektakulære ranet. Likevel tror de at de skal få fatt på tjuvraddene til slutt.

– Dersom vi ikke får inn tips, kommer nok salget av konsollene til å føre til en pågripelse. Det er ikke lett å gjemme 7000 Wii-spillkonsoller, forteller West.

Positiv start

Da vi testet konsollen ved lansering kom vi med en god del lovord om konsollens potensiale, men understreket at alt er avhengig av hva utviklerne gjør med verktøyet.

–Etter en liten uke med konsollen sitter jeg igjen med et generelt godt førsteinntrykk. Når man først får fingrene i Wii U selv er det betydelig lettere å forstå hvorfor Nintendo valgte å satse på et så radikalt annerledes grensesnitt, selv om potensialet neppe er nådd helt enda, skrev vi den gang.

I tiden etter har vi kommet med en god del anmeldelser av Wii U-spill av ymse kvalitet.

Les også: Wii U kan forandre spillbransjen Les også: – Ønsker ikke å herme etter andre nettjenester

Siste fra forsiden