LAN - vinterferie

Stor oversikt over alle LAN som skjer i vinterferien

Lyst til å stikke på LAN?

Gamer.no

Hvert år er vinterferien preget av LAN-treff over hele landet, og mange har LAN som en eller annen tradisjon, enten om det er hos en venn eller om det er på et arrangement. Dette er en meget god arena for å møte likesinnede og treffe nye venner.

Her er en liten oversikt over forskjellige LAN i vinterferien som tar sted rundt om i landet.

Nemean - Trøndelag (20. februar - 24. februar)

Nemean er et datatreff for alle over elleve. Fra 20. februar til den 24. februar kan du oppleve et av Trøndelags største LAN. Det hele foregår på Hemne Samfunnshus og trønderne tar varmt imot alle med åpne armer.

Nemean har et stort fokus på at barn og ungdom skal forlate deres lokaler med tanken på det neste LAN-et. Derfor er det planlagt en rekke konkurranser både på og av scenen. Det varierer i alt fra limbo, håndbak, sammensetning av tastatur til de vanlige tevlingene i CS:GO, Fortnite og andre spill

Siden vinteren i 2006 har organisasjonen vokst til å inkludere nærmere 40 personer som står på for at både lokale og tilreisende deltakere får en minneverdig opplevelse.

Mer informasjon om Nemean finner du her »

KeyLAN - Trøndelag (19. februar - 21. februar)

KeyLAN er et rusfritt arrangement for alle over 13 år. Trønderne kan by på mange forskjellige scene-konkurranser og spill-konkurranser. Treffet starter tirsdag den 19. og varer frem til torsdag den 21. februar. Alt foregår i Kimen Kulturhus.

Noe KeyLAN legger stor vekt på, og som beskrives som veldig populært er å ha det lokale politiet på besøk for å spille CS:GO mot LAN-deltakerne. Ellers har KeyLAN ulike aktiviteter i løpet av treffet for deltakere som kanskje vil ha litt pause fra den mørke salen og all spillinga, for eksempel en ping pong-turnering med stor pågang.

Alle som vil kan kjøpe seg gjestepass så de kan være på treffet etter dørene stenger for besøkende, dette er for de som enten vil heie på spillere under konkurranser eller for de som bare vil være der å observere uten å spille i gode venners lag.

KeyLAN er ganske så sentralt og det er enkelt for folk i Trondheim og Verdal å komme seg dit, sier KeyLAN.

Mer informasjon om KeyLAN finner du her »

Les også
Anmeldelse: Anthem

HordaLAN - Hordaland (22. februar - 26. februar)

HordaLAN foregår på Sotra Arena (Bilde: HordaLAN)

Siden 2011 har det blitt arrangert et datatreff i vinterferien i regi av HordaLAN. Årets treff tar sted på Sotra Arena, i Fjell kommune. HordaLAN er et av de større treffa i vinterferien. LAN-et består av rundt 100 personer i crew og har plass til over 700 deltagere. Treffet varer i hele fem dager fra 22. til 26. februar.

Counter-Strike: GO og League of Legends står i fokus . Men de har beholdt de samme premiene som i fjor i Fortnite, Rocket League, Hearthstone og Minecraft Creative.

HordanLAN har et eget event-crew med fokus på aktiviteter utenom de lange gaming-sesjonene. Gjennom årene har det vært aktiviteter som cosplay, sikkerhetskurs holdt av trafikkskole, klatring i klatrevegg , bruskassestabling, pil-og-bue-skyting, daglige kveldsshow, sumo-bryting, pluss mye mye mer. Man trygt si at det alltid vil være noe å gjøre på HordaLAN, og i år kommer også spilljournalistene fra Level Up på besøk.

Mer informasjon om HordaLAN finner du her »

NDT-LAN - Hordaland (25. februar - 2. mars)

NDT-LAN ble startet opp av to kompiser som arrangerte et LAN for vennene deres. Datatreffet var en så stor suksess at de ville gi alle muligheten til å delta. Nå over fjorten år senere er duket for nok et treff på Laksevåg i Hordaland.

Med rundt 60- 80 deltagere kan NDT regnes som et av de mer koselige treffene. NDT-LAN kan beskrives som en plass du kan møte dine online-venner i rolige og trygge omgivelser.

NDT-LAN er også et meget billig LAN, for kun 150 kroner får du billett for et treff som varer i hele fem dager.

Mer informasjon om NDT-LAN finner du her »

LoVeLAN - Lofoten (1. mars - 3. mars)

LoVe LAN er Lofoten og Vesterålens største LAN. Datapartyet foregår i Vesterålshallen den første helgen i mars, og er i regi av GeeX IL. LoVe LAN har et fokus på den datainteresserte ungdommen i nærområdet som kan få muligheten til å danne seg et nettverk på det som skal bli Nordlands største datatreff. På LAN-et, som arrangeres fra 1. til 3. mars, kan deltagerne forvente sceneshow, konkurranser, musikk og god mat.

LoVeLAN ønsker å gi deltagerne en kanonbra og minnerik helg. Målet med årets LAN er at det alltid skal være noe å gjøre både på og av datamaskinen. I år har LoVe LAN et større fokus på et lite expo-område. Her vil de få besøk av Elkjøp, Hyperion samt en rekke lokale aktører.

GeeX IL og LoVe LAN jobber for å fremme interesse for spill-, data- og nerdekultur i regionen. Samt være en ressurs for andre som ønsker å gjøre det samme. LoVe LAN ønsker å gå fram som et godt eksempel på hvordan kulturen deres kan være positiv og fornuftig.

Mer informasjon om LoVeLAN finner du her.

Infected - Akershus (15. februar - 17. februar)

Infected byr nok engang på et datatreff i vinterferien, som et av Akershus største datatreff. Det hele tar sted i Asker Kulturhus og siden oppstarten i 2005 har populariteten økt rundt arrangementet. Rundt 450 deltakere samler seg fra 15. til 17. februar i Asker.

Som vanlig er det fokus på Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends. I år som i årene før er det de samme premiene pluss noe ekstra godsaker på League of Legends siden.

Mer informasjon om Infected finner du her »

Det går i grønne toner på Infected. (Bilde: Kaia Methi)

OFFroadLAN - Aust-Agder (15. februar - 18. februar)

OFFroadLAN har blitt arrangert årlig siden 1999 og har i løpet av tiden opparbeidet seg et deltakertall på over 300 personer. Treffet starter fredag den 15. februar og varer helt til mandag 18. februar. Det hele tar sted i Åmli, Aust-Agder.

Med nesten 300 besøkende på deres fire siste arrangementer, kan OFFroadLAN by på god stemning. Datatreffet starter fredag den 15. februar og varer helt frem til mandag 18. februar.

OFFroadLAN er et non-profit-arrangement. Hele 80 prosent av deres billettinntekter går tilbake til deltagerne i form av premier. I høst hadde OFFroadLAN samlede premier for 100 000 kroner. Arrangørene sier at de kommer til å ende på cirka like mye i vinterferien, da mye i form av fysiske premier som PC, tastatur og lignende. Så hvis du er av typen som er på jakt etter en pengepremie er OFFroadLAN stedet for deg.

Utenom dataspilling og turneringer kan OFFroadLAN by på sin egen rebus. Her vil deltagerne måtte besvare kompliserte oppgaver og lete etter ledetråder rundt om i lokalet.

Mer informasjon om OFFroadLAN finner du her »

AgderLAN - Aust-Agder (20. februar - 23. februar)

Datatreffet i Arendal som foregår fra den 20. februar til 23. februar er det treffet som kanskje har det største fokuset på konkurranser. Så om du lengter etter et konkurranseaspekt og det er lenge til neste kamp i Telenorligaen, er dette stedet for deg.

Med en samlet premiesum på over 70 000 kroner, pluss PlayStation 4 Pro og en hel drøss med merch, er AgderLAN det største treffet i form av premier. Sørlendingene har styrt ut unna League of Legends og har fullt fokus på actionskyterne Counter-Strike:GO, PUBG og Fortnite med de største premiepottene. Men tar du førsteplassen i Hearthstone kan du stikke av med hele 7000 kroner.

Skulle ikke de aller største titlene falle innenfor interessefeltet kan AgderLAN med glede nevne at de også skal ha 3v3 i Rocket League samt, daglige turneringer i Beat Saber. Om fotballnerden får lyst til å titte fram, er også FIFA-turneringen deres noe som er verdt å få med seg.


Mer informasjon om AgderLAN finner du her »

bLAN - Sogn og Fjordane (15. februar - 18. februar)

bLAN står for Breim-LAN, og finner sted på vest-landet, rettere sagt Gloppen, Sogn og Fjordane. Som flere av de andre treffene begynner LAN-et den 15. februar og varer frem til 18. februar. Denne helgen samles mellom 200 til 300 ungdommer til en helg i gode venners lag.

I motsetning til årene før kan bLAN i år tilby en egen gamerlounge. Dette er en egen sal i andre etasje, adskilt fra all støy i hovedsalen. Enten om du tar bLANs turneringer seriøst, eller om du bare vil game i mer rolige omgivelser.

Mer informasjon om bLAN finner du her »

Breimshallen er et koselig og kompakt LAN-lokale. (Bilde: bLAN)

Siste fra forsiden