Feature

Reisebrev: Gamescom 2010, dag 3

Stor premieredag

Vi har skjelt ut snikere, fått askehals og sutret over dårlig mat. Messen er åpen.

KÖLN (Gamer.no): I dag åpnet messegulvet, folkens. Onsdagen er såkalt presse- og bransjedag på området, der vi kan vase rundt uten å bruke albuer og batong absolutt hele tiden. Likevel føles det stappfullt her, og vi tør ikke tenke på hvordan det blir i morra – da slippes menigmann til. Gud ha nåde i oss. Nå holder vi som regel til i et område som er lukket for sivilister, men det vil forundre meg mye om vi ikke må ut i denne ekstreme villmarken på jakt etter mat og kanskje en liten blås i dagene som kommer.

Videoblogg #2. Rating: 18+.

Store smil

Men vi legger oss ikke ned og griner fordi nerdedemningen brister i morra, første messedag har vært relativt fantastisk. For min egen del har det vært mye snopspilling, blant annet av Star Wars: The Old Republic og flerspillerdelen til Killzone 3. Dessuten har jeg kost meg et offroadspill og en oppfølger utrolig mange sikler etter. Sak av sistnevnte kommer om ikke lenge, så hold smekken igjen.

En god del av spilljournalistene her nede er for øvrig noen uhyre egosentriske skapninger uten sosiale antenner, og det gjør seg gjerne gjeldende ved skamløs køsniking. Vi har forsøkt å vende det andre kinnet til i flere dager, men i dag sprakk det. Fyren, på rundt 40 kilo, dukket opp fra intet foran meg i en Sony-kø. Et tankekors, siden jeg faktisk var først. Guttungen med skjeggvekst som en 100 år gammel kjerring (så vidt synlig, men uflidd og kvalmende), fikk dermed sin skjennepreken.

Jeg spurte om han likte det å snike i kø. «Ja, jeg har en avtale», kunne kisen melde tilbake. Vel, han fikk beskjed om at det hadde jeg også, før jeg kalte ham stygge navn, og kom med en anklage som betyr seksuell omgang med sin mor på norsk. Det hjalp ikke, det var som å snakke til et blindstumlobotomert hamsterlik. Jeg ga dermed opp. Min lette irritasjon ble ikke mindre av at han ble sittende ved siden av meg å spille Killzone 3 i 45 minutter. Han satte seg fast allerede i lobbyen til spillet, og da han spurte meg «how do I spawn?», inntok jeg nøyaktig den samme hamsterrollen han hadde kjørt noen minutter tidligere.

Dammer av spytt etter siklende gamere oversvømte raskt dette området. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Tømmerstokkene svir

Vandringen rundt omkring i dag har kostet meg noen herlige gnagsår mellom beina (elsker å gå som en pingvin), men jeg er fornøyd. Det tror jeg de to andre gutta også er. Lasse har vært et eneste stort smil hver gang jeg har sett ham. Kanskje ikke så rart med spill som inFamous 2, Diablo III og Fallout: New Vegas på programmet. Eneste negative for hans del har vært det noe overdrevne forbruket av nikotinholdige, hvite pinner. Her tror jeg veien til akutte luftveisproblemer er kort.

Lervik og jeg nøt også et sedvanlig godkjent måltid på indiske Jaipur etter endt messe. Ah, krydderet og atmosfæren, dette er virkelig en restaurant som står til terningkast tre. Det er uhyre godt å bli sprekkmett etter ti timer uten fast føde – og litt vondt, også. Her skjer det så mye spennende at mat blir uinteressant mens spillballen ruller.

Godt er det, for Øystein Furevik har revet av seg flere favner hår i løpe av dagen på jakt etter en god salat – gjerne med en tofubit eller to. Vel, når messa ikke klarer å lage en godkjent pølse med brød, tror jeg du skal se langt etter gourmetsalater, gitt. Her kan man jo knapt forskjell på agurk og tomat. I skrivende stund har vår venn fra Førde i hvert fall fått booket seg en pizza fra en lokal bule. La oss håpe, for vår alles skyld, at den faller i smak.

En gammel republikk rykker stadig nærmere en ny vår. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Nå skal det sies at Øysteins dag har vært fin rent innholdsmessig. Mest imponert ble han av Homefront, krigsspillet har en voldsom intensitet i et interessant scenario. Det har klikka for Nord-Korea, og da kan søren klype meg alt skje. Jeg tror nok uansett at Øystein ser enda mer frem til de kommende dagene, da skal nemlig alle japanske utgivere mellom himmel og jord besøkes.

Vi nærmer oss fornøyde slutten på en meget god dag i Köln. Akkurat nå laster vi opp en ny videoblogg som kommer inn i denne saken når Internett har fullført sin fantastiske jobb. Med nåværende tempo blir det en gang før det herrens år 2027. Vi ønsker på gjenles i morra, og hold øynene på stilk etter nye og spennende saker fra oss i Tyskland her på Gamer.no.

Og ja, vi har sett en hær av boothbabes, men vi tar ikke bilder av disse silikondukkene bare for at du skal kunne kose deg i kveld. Vi beholder dem selv, slik at vi kan hygge oss inn i natten.

Siste fra forsiden