Stor spillutstilling i Sandnes

Game On 2.0 har kommet til Norge.

Er du over gjennomsnittet interessert i spill bør du kanskje ta en tur innom Rogaland i løpet av de tre neste månedene. Den internasjonale spillutstillingen Game On 2.0 har nemlig inntatt Sandnes utenfor Stavanger, og der vil den være frem til 9. juni i år.

Lyst til å lære mer om spill?

Game On 2.0-utstillingen er satt sammen av Barbican i London, og fokuserer på spillmediet fra den spede begynnelsen i 1962 og til i dag. Utstillingen tar for seg alt fra den enorme datamaskinen PDP-1 til dagens grensesprengende teknologi, og siden spill er et interaktivt medium er det også mulig å teste cirka 125 spill selv. Utvalget inkluderer alt fra Space Invaders til Sonic the Hedgehog.

Utstillingen har en egen seksjon for barn, og Kinokino vil også arrangere en rekke workshops mens Game On 2.0 er til stede.

– Vi ville ha denne utstillingen siden den er veldig gjennomarbeidet og viser hele bildet, fra de første spillene til de siste. Den kobler våre to kjerneområder kunst og film og favner bredt i alder og interesse, sier daglig leder på Kinokino, Randi Øglænd, til Aftenbladet.no.

Det er budsjettert med 120 besøkende per dag, altså totalt 13000 besøkende. Inngangsbillett koster 120 kroner for voksne og 70 kroner for barn.

Siste fra forsiden