Stor utvidelse for Wargame: AirLand Battle

Krigen om Norge blir enda større.

Sanntidsstrategispillet Wargame: AirLand Battle har fått sin første utvidelse, og i motsetning til vanlige spillutvidelser av denne typen er den helt gratis. Pakken heter Vox Populi, og inkluderer 24 nye krigsenheter og fem nye spillmiljøer.

De fleste krigsenhetene skal være lagt til mindre nasjoner i spillet, slik at disse blir mer spennende å spille enn det som var tilfellet i utgangspunktet.

I tillegg inkluderer pakken en ny spillmodus for flerspiller, som heter Conquest. Denne var også med i det forrige spillet i serien, og her er målet å erobre og holde områder på spillmiljøet. Sist, men ikke minst, er en samarbeidsmodus for spillets enspillerkampanje.

Utvidelsen lastes ned automatisk neste gang du starter spillet.

Store spillmiljøer.

Norge i krig

Wargame: Airland Battle er et sanntidsstrategispill satt til vår egen lille bit av Europa, under den (ikke lenger) kalde krigen. Spillet lar oss delta i konvensjonell krigføring med autentiske militærenheter fra sytti- og åttitallet. Det skilter med en historiedrevet kampanje for hver side i konflikten, og omfattende flerspillermuligheter for de som foretrekker det.

Spillet kommer fra franske Eugen Systems, og bruker deres egenproduserte IrisZoom-motor. Denne grafikkmotoren lar deg zoome tett inn på detaljene, samtidig som du kan flytte kameraet så langt ut at du får god oversikt over de tidvis enorme miljøene handlingen foregår i. Spillmiljøene kan dekke opp til 150 km², og er bygd opp ved hjelp av satelittbilder av virkelige steder i Skandinavia.

I likhet med forgjengeren, Wargame: European Escalation, loves vi mange autentiske detaljer og mye action. Navnet Airland Battle refererer forøvrig til en militærdoktrine utviklet av NATO, som ble introdusert i 1982 og handlet om tett samarbeid mellom luft- og bakkestyrker. Flystøtte spiller, ikke overraskende, en viktig rolle i spillet.

Les også: Nå starter krigen om Norge

Siste fra forsiden