Store kutt hos Mafia-studioet

Gjengen bak Hidden & Dangerous og Vietcong mister over 50 ansatte etter nedskjæringer.

I 2008 skiftet Mafia: The City of Lost Heaven- og Hidden & Dangerous-utvikleren Illusion Softworks navn til 2K Czech. Det var et tegn på 2K Games' økte satsing på det tradisjonsrike, tsjekkiske studioet. De fikk blant annet ansvar for å utvikle oppfølgeren til Mafia, formidable Mafia II. Siden har de også utgitt sin tolkning av tennisserien Top Spin.

Top Spin 4 solgte imponerende godt.

Begge spillene solgte godt, men det ser ikke ut til å ha hjulpet. Ifølge Develop har 2K Czech nå mistet over 50 ansatte, eller en drøy fjerdedel av staben sin, som følge av nedskjæringer. Årsaken skal være at de ønsker å «omsortere ressursene for å strømlinjeforme utviklingsprosessen, redusere kostnader og maksimere vår ytelse».

Det bedyres at det ikke forandrer selskapets mål om å lage videospill i verdensklasse. Tvert imot skal det være en positiv avgjørelse i det lange løp. Det er ikke kjent hva studioet jobber med i skrivende stund, men med rettighetene til populære spillserier som Mafia, Hidden & Dangerous og Vietcong skal det være nok av idéer å ta av.

Siste fra forsiden