Blizzard saksøker StarCraft II-brukere

Store og sinte

Den knallharde linjen fra stjerneutvikleren fortsetter.

StarCraft II-skaper Blizzard har hatt mye å henge fingrene i denne måneden. Man har kjørt en massiv kampanje mot juksere i spillet, noe som toppet seg da det kom frem at selv enspillerjuksere var utsatt for straff og utestengelse.

Mye action rundt StarCraft II.

Nå er det tre "kreative" brukere som får føle gigantens vrede. Disse tre står angivelig bak flere jukeprogrammer, og er nå saksøkt i Los Angeles District Court for å ha produsert og solgt slik programvare.

– Bare dager etter at StarCraft II kom ut hadde de produsert, markedsført og omsatt en rekke jukseprogrammer til publikum. Disse er laget for å endre (og faktisk ødelegge) flerspilleropplevelsen i StarCraft II, heter det i søksmålet, skriver GameSpot.

Trioen går under kallenavnene Permaphrost, Cranix og Linuxawesome. De to første er fra Canada, mens sistemann er fra Peru. Blizzard hevder de har brutt brukeravtalen (EULA) og merkevareavtalen på flere punkter, og krever erstatning og at eventuell profitt de tre har hatt tilbakebetales. Størrelsen på kravet er ikke kjent.

– Skaden for Blizzard fra disse tre er øyeblikkelig, massiv og ureversibel. Ved å spre disse kodene har man skadet StarCraft II på en meget alvorlig måte, står det i søksmålet.

Blizzard har så langt ikke kommentert saken. Gamer.no reiser imidlertid over til Anaheim denne uken for å delta på Blizzcon, vi skal grave etter ytterligere informasjon.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden