Storstrategi under den spanske borgerkrigen

I España 1936 får vi oppleve opptakten til den andre verdenskrigen.

Franske Ageod har annonsert España 1936, et turbasert storstrategispill der vi får oppleve den spanske borgerkrigen som fant sted i opptakten til andre verdenskrig. Konflikten sto mellom de lojale republikanerne på den ene siden og nasjonalistene på den andre. Mens republikanerne primært ble støttet av Sovjetunionen og Mexico fikk nasjonalistene støtte fra Hitler-Tyskland og det fascistiske Italia. Etter flere års blodig konflikt vant nasjonalistene, og etablerte et diktatorstyre som eksisterte helt frem til nasjonalistlederen Francisco Franco døde i 1975.

Dekker hele krigen

España: 1936 dekker hele borgerkrigen, og lar deg kjempe over mer enn 200 regioner. I den store kampanjen kan du velge side og gjenskape eller endre historien avhengig av hva som skjer underveis. Som vanlig med spill i denne sjangeren loves vi massevis av historiske detaljer, som ekte ledere og enheter, autentiske fraksjoner og underfraksjoner samt historiske hendelser som du må forholde deg til underveis.

Ellers skal spillet by på stor realisme, og modellere elementer som vær og forsyningslinjer. Spillet benytter Ageods internt utviklede motor, som selskapet har brukt i flere av sine strategispill allerede. Systemet for kommandering av hærstyrkene dine skal være hentet fra et annet borgerkrigsspill, nemlig Revolution Under Siege. Det spillet tok for seg den russiske borgerkrigen som ledet til dannelsen av Sovjetunionen.

Spillet støtter både én og to spillere, og kan spilles i PBEM-stil over nettet om du ønsker. Det lanseres allerede førstkommende tirsdag, 1. oktober, og du kan finne ut mer om spillet på Ageods nettsted.

Les også: Anmeldelse av Europa Universalis IV
Les også: Anmeldelse: Total War: Rome II

Siste fra forsiden