Sniktitt

EA sparker 1100 ansatte

Stortap for spillgiganten

Flere kvalitetstitler til tross, EA tapte penger i julesalget.

Electronic Arts har annonsert at man vil kvitte seg med rundt elleve prosent av sin arbeidsstyrke, noe som vil si rundt 1100 ansatte.

Kuttet blir et faktum etter et svært svakt 2008 for utgiveren. EA tapte 641 millioner dollar i det tredje finanskvartalet, mot 33 millioner dollar i samme periode året før.

Stabskuttet vil gå ut over hele spekteret av ansatte, fra topp til bunn over hele verden. Man vil også gi ut færre spill i året som kommer, og man har redusert antall titler til 50 i neste finansår.

Tapet er hovedsaklig et resultat av sviktende julesalg, der stortitlene nærmest slåss med nebb og klør om forbrukernes oppmerksomhet.

– Vi leverte i form av kvalitet og nyvinning i 2008, med 13 titler som ble vurdert til 80 eller bedre. Det er mer en noen annen tredjeparts utgvier, sier EA-sjef John Riccitiello i en pressemelding.

Og han fortsetter:

– Vi forventer å bygge videre på denne kvaliteten i tiden som kommer, samtidig som vi skal levere bedre profitt.

Fifa 09 var det bestselgende EA-spillet i fjor, med 7.8 millioner solgte. Need for Speed: Undercover solgte 5.2 millioner mens Littlest Pet Shop solgte 2.8 millioner kopier.

Diskutér artikkelen

Siste fra forsiden