Stortingspolitiker vil ikke lovregulere dataspill

Stortingspolitiker vil ikke lovregulere dataspill

Høyres Peter Gitmark sier «et klart og rungende» nei til sensur av spill.

I går fikk vi vite at forretningsmannen Svein Olaf Olsen hadde politianmeldt det populære og kritikerroste skytespillet Call of Duty: Modern Warfare 2.

– Jeg ønsker at de som er lovgivere i dette landet skjønner den samfunnsforurensningen som vi står overfor, og benytter anledningen de har til å gjøre noe med det. Vi må få bukt med en utvikling ingen er tjent med. Man ser det i mediene hver eneste dag, ting blir verre ved bruk av vold. Dette er en tendens som er skremmende, sa Olsen på TV 2 Nyhetskanalen i går.

Harmløst eller sammfunnsfientlig?
Harmløst eller sammfunnsfientlig?

Men kristiansanderen får ikke støtte av alle. Stortingspolitikeren Peter Gitmark (H), som selv har mye erfaring med spill, mener at lovregulering av dataspill er feil vei å gå.

– Jeg sier et klart og rungende nei til en lovgivning som regulerer dataspill gjennom sensur, sier han i dagens utgave av avisen Fedrelandsvennen.

Han fortsetter:

– Forskningen på sammenheng mellom vold og dataspill er litt sprikende, men sammenfallende på ett punkt: Normale mennesker blir ikke mer voldelige av dataspill.

Videre påpeker han at det ikke er hans rolle som politiker å fortelle politiet hvordan de skal prioritere ressursene sine, men sier likevel at hvis de velger å sette av ressurser til en etterforskning av Call of Duty vil det gå på bekostning av andre og viktigere oppgaver.

Kommentarer (50)

Forsiden akkurat nå

Til toppen