Stortingspolitiker vil ikke lovregulere dataspill

Høyres Peter Gitmark sier «et klart og rungende» nei til sensur av spill.

I går fikk vi vite at forretningsmannen Svein Olaf Olsen hadde politianmeldt det populære og kritikerroste skytespillet Call of Duty: Modern Warfare 2.

– Jeg ønsker at de som er lovgivere i dette landet skjønner den samfunnsforurensningen som vi står overfor, og benytter anledningen de har til å gjøre noe med det. Vi må få bukt med en utvikling ingen er tjent med. Man ser det i mediene hver eneste dag, ting blir verre ved bruk av vold. Dette er en tendens som er skremmende, sa Olsen på TV 2 Nyhetskanalen i går.

Harmløst eller sammfunnsfientlig?

Men kristiansanderen får ikke støtte av alle. Stortingspolitikeren Peter Gitmark (H), som selv har mye erfaring med spill, mener at lovregulering av dataspill er feil vei å gå.

– Jeg sier et klart og rungende nei til en lovgivning som regulerer dataspill gjennom sensur, sier han i dagens utgave av avisen Fedrelandsvennen.

Han fortsetter:

– Forskningen på sammenheng mellom vold og dataspill er litt sprikende, men sammenfallende på ett punkt: Normale mennesker blir ikke mer voldelige av dataspill.

Videre påpeker han at det ikke er hans rolle som politiker å fortelle politiet hvordan de skal prioritere ressursene sine, men sier likevel at hvis de velger å sette av ressurser til en etterforskning av Call of Duty vil det gå på bekostning av andre og viktigere oppgaver.

Siste fra forsiden