Strandet i verdensrommet

Det kommende spillet Adr1ft ser ut til å være inspirert av filmen Gravity.

Three One Zero

Adr1ft virker inspirert av den heftige kinofilmen Gravity, der Sandra Bullock spiller en astronaut som havner i trøbbel når romstasjonen hun holder til i ødelegges.

Dette er et førstepersonsspill der du opplever omtrent det samme. Du er en del av mannskapet på en romstasjon i bane rundt jorden, og når denne nå har gått i tusen knas er du strandet.

Kan du komme deg hjem igjen?

Det blir i alle fall ikke noen «gåsimulator».

Målet er å reparere et fluktfartøy som kan ta deg trygt ned til jordoverflaten, men for å klare dette må du utforske vrakrestene på jakt etter de tingene du trenger. Du må også forsøke å sikre at du har nok oksygen å puste i.

Alt sammen foregår i vektløs tilstand, med utsikt til både jordkloden og verdensrommet rundt.

Utviklerne i Three One Zero beskriver spillet som en emosjonell reise gjennom action, konsekvenser og frelse, og hevder at «spilleren ender opp med å tenke over parallellene mellom valgene han gjør i spillet og de han gjør i virkeligheten.»

Den kreative hjernen bak spillet er Adam Orth, som skaffet seg mye trøbbel med den etter hvert så berømte frasen «deal with it». Omar Aziz er teknisk sjef. Hvem av dem som er ansvarlig for ett-tallet i spillnavnet vites ikke.

Adr1ft gis ut av 505 Games, og skal etter planen komme til Windows, PlayStation 4, Xbox One og, selvsagt, Oculus Rift. Lanseringen skal finne sted i løpet av 2015.

Siste fra forsiden