Nye rapporter om nettkrav for neste Xbox

Samtidig forsvarer Microsoft Studios-topp «alltid online»-krav.

Den neste Xbox-konsollen, med kodenavnet Durango, har i lang tid hatt en mørk skygge hengende over seg. Stadige rykter vil nemlig ha det til at den må være konstant koblet opp mot nettet for å fungere. Nå har ryktene dukket opp igjen, denne gangen gjennom nettstedet Kotaku.

De har nemlig snakket med en kilde som skal ha kjennskap til situasjonen, og han sier følgende:

– Hvis ikke noe har endret seg nylig, vil Durango-enhetene kreve en aktiv tilkobling mot nettet for å kunne brukes. Hvis det ikke er en slik tilkobling kan ingen spill eller applikasjoner kunne starte. Hvis tilkoblingen brytes vil spillet eller applikasjonen du kjører suspenderes etter en viss periode – tre minutter, for øyeblikket.

Kotaku har også snakket med en separat kilde, som sier at kravet om nett fortsatt var en del av planen «for to uker siden».

Microsoft har til nå ikke gjort noen forsøk på å benekte ryktene. Da Kotaku ba dem om å kommentere saken fikk de den vanlige leksa:

– Vi kommenterer ikke rykter eller spekulasjon. Vi tenker alltid på hvordan plattformen vår vil utvikle seg videre, men vi har ikke noe mer å dele på dette tidspunktet.

– Lev med det

Selv om Microsoft ikke offisielt ønsker å kommentere saken, har kreativ direktør hos Microsoft Studios, Adam Orth, sagt sin mening om debatten på Twitter.

En del av Twitter-diskusjonen (skjermbilde tatt av Neogaf-bruker shinobi602).

– Beklager, jeg skjønner ikke dramaet rundt det å alltid ha en konsoll på nettet. Alt er «alltid online» nå for tiden. Det er den verden vi lever i. #dealwithit

En av de som protesterte var BioWare-designer Manveer Heir:

– Lærte du ingenting fra Diablo III eller SimCity? Du vet folk mister nettet av og til, ikke sant? «Lev med det» er en elendig begrunnelse.

Orth svarte med å påpeke at folk også mister strømmen av og til, og da Heir trakk frem eksempler på steder der nettet ikke er like godt utbygd som på USAs vestkyst, der Orth bor, svarte han rett og slett bare «hvorfor skulle jeg ville bo slike steder?»

– Noen ganger forsvinner strømmen. Derfor vil jeg ikke kjøpe meg støvsuger, harselerte Orth, før han til slutt konkluderte at han ønsket at alle ting alltid skulle være på nettet.

Les også
Anmeldelse:

Senere har Orth låst twitter-meldingene sine, og sagt at han og Manveer Heir har en slags tradisjon for å trolle hverandre på nettet. Det endrer likevel ikke Orths første melding, som ikke så ut til å være rettet mot Heir eller noen andre spesifikke personer.

Skjermbilder av meningsutvekslingen kan du se på forumet Neogaf.

Selv om Orth har en viktig posisjon hos Microsoft, skal vi selvsagt være forsiktige med å legge for mye i det han sier på sin personlige Twitter-konto. Det eneste vi vet med sikkerhet er at Microsoft ikke ønsker å avkrefte at deres neste Xbox vil kreve nett, og at stadig flere kilder hevder den faktisk gjør det. Sony har forøvrig sagt at PlayStation 4 ikke kommer til å kreve konstant oppkobling mot nettet.

Spillere har blitt mer og mer negative til krav om konstant oppkobling mot nettet. En av årsakene til dette er nok skandalen rundt SimCity-lanseringen, som viste at selv om brukerne har perfekt nett-tilgang, er det ikke dermed sagt de får tilgang på spillet de har kjøpt.

Det er ventet at Microsoft avslører sin neste Xbox denne måneden. Tidligere lekkasjer tydet på at konsollen ville bli svakere enn PlayStation 4, men nye rapporter vil ha det til at Microsoft vil justere spesifikasjonene for å holde konsollen konkurransedyktig.

Les også: Xbox: – Fremtidige spill vil ligge i skyen

Siste fra forsiden