Microsoft-topp forlater selskapet etter Twitter-bråk

Forsvarte onlinekrav med krasse uttalelser.

De fleste har nok fått med seg Adam Orths kommentarer på Twitter rundt ryktene om at den neste Xbox-konsollen vil kreve at du alltid er på Internett. Han uttalte i forrige uke at han ikke så problemet i kravet og avsluttet innlegget med «Lev med det». Dette vakte naturlig nok oppsikt. Når argumentene med at noen steder i USA ikke har like utbygd nett kom, svarte han bare: «Hvorfor ville jeg bo der?».

Microsoft var kjappe med å ta avstand fra kommentarene og forklarte at Orth ikke var en talsmann for firmaet og at hans personlige meninger ikke reflekterte måten de ønsker å kommuniserte med forbrukerne sine. De ville derimot ikke kommenterte kravet om alltid online.

Nå, en uke etterpå, rapporterer GameInformer at Orth har forlatt Microsoft av uklare årsaker.

– Vi har fått vite av våre kilder som er nær saken at Orth ikke lenger jobber hos Microsoft. En telefon til firmaets sentralbord bekrefter dette. Kildene våre, som ønsker å være anonyme, antar at han gikk av i kjølvannet av forrige ukes hendelser. Vi har ikke klart å bekrefte om han har trukket seg frivillig eller om han har blitt sagt opp, skriver GameInformer.

Orth var kreativ leder hos spillavdelingen til Microsoft, men var ingen profilert mann før forrige ukes Twitter-satire. Microsoft har foreløpig ikke kommentert saken eller gått ut med noen offisiell uttalelse.

Siste fra forsiden