Sony og Nintendo saksøkes

Strid om trådløs oppkobling

Nok et firma hevder de har patent på spillrelatert teknologi.

Med en viss reglemessighet dukker det opp små firmaer som hevder de har patent på diverse komponenter i spillmaskinvare, og dette fører vanligvis til at de krever kompensasjon fra konsollprodusentene.

Det siste i rekken er amerikanske Wall Wireless som i følge Edge har saksøkt både Nintendo, Sony og Nokia. Striden gjelder en patent Wall Wireless fikk godkjent i 2003, om en metode for overføring av interaktivt mediainnhold i sanntid på håndholt maskinvare.

Søksmålet retter seg mot Nintendos DS, Sonys PSP og fire mobiltelefoner fra Nokia. Det inkluderer også nettbaserte spill med flerspiller som Mario Kart DS og Wipeout Pulse.

Ingen av de tre saksøkte skal ha svart på en anmerkning Wall Wireless hevder å ha sendt dem i oktober i fjor, og ingen av dem har siden søkt om lisens til å bruke teknologien.

Wall Wireless vil ha retten til å stoppe bruken av teknologien for å forhindre «uopprettelig skade» på firmaet. I tillegg til å stoppe bruken krever de også kompensasjon, samt en andel av fortjenestene og dekking av advokatutgifter.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden