Strømmetjenesten OnLive er tilbake

Vil ikke lenger erstatte lokal spilling.

OnLive

Da OnLive ble introdusert med brask og bram for noen år siden, ønsket tjenesten å flytte spillingen over i nettskyen. De ville lage en egen tjeneste der du kunne kjøpe tilgang på storspill og strømme dem til en rekke ulike plattformer. Tjenesten ble imidlertid ikke så populær som de hadde håpet, og i 2012 ble den lagt ned.

Nå er OnLive tilbake, og denne gangen er ikke målet deres å erstatte tradisjonell spilling, men å tilby et tillegg. Med tjenesten CloudLift kan du kjøpe nedlastbare versjoner av populære spill, som med tradisjonell, digital distribusjon. Disse eier du, og de er ikke avhengige av OnLives tjeneste for å fungere. Per i dag er det snakk om spill som aktiveres og spilles via Steam.

Både eie og strømme

Nye OnLive

Det som gjør tjenesten litt spesiell er at når du har kjøpt et slikt spill – og du trenger ikke kjøpe det via OnLive, det holder at du har det i Steam-biblioteket ditt – kan du også strømme det til nettbrett, glupe TV-apparater og datamaskiner som i utgangspunktet ikke har den nødvendige kraften til å kjøre dem skikkelig.

Fremdriften din lagres automatisk i nettskyen, slik at du kan fortsette der du slapp på PC-en.

– Vi har lyttet til spillerne våre. De vil ha umiddelbar tilgang på spillene sine uansett hvor de er, men de vil også eie spillene og ha mulighet til å spille dem lokalt på PC-en sin, sier Mark Jung, som er styreforman hos OnLive, i en pressemelding.

Mark Jung var grunnlegger og lenge sjef for nettstedet IGN. Selskapets nye ledelse har også EA Partners-veteran Carrie Holder, tidligere Disney Playdom-sjef Rick Sanchez og Don Gordon som blant annet har erfaring fra Gracenote.

Ved lansering støttes systemet av spill som Saints Row IV, Batman: Arkham City, Dead Island og The Book of Unwritten Tales. Tjenesten er abonnementsbasert, men siden spillene er tradisjonelle Steam-spill mister du ikke tilgangen på dem når du sier opp. Hvis du kjøper et spill via OnLive får du en gratis syvdagerstest av tjenesten.

OnLive tilbyr forøvrig også en ren strømmetjeneste der du kjøper deg tilgang på 250 forskjellige spill og kan spille dem via strømming så lenge du er medlem, slik de gjorde tidligere.

For øyeblikket er tjenesten i åpen beta, og den ser enda ikke ut til å være tilgjengelig i Norge.

Om du kun er interessert i å strømme spill fra din egen PC, i ditt eget hjem, er dette en av mange gratisfunksjoner Valve jobber med for Steam.

Siste fra forsiden