Anmeldelse

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3

Nå har NES sitt flaggskip og verdens mestselgende spill noensinne med over 15 millioner solgte eksemplarer endelig kommet ut på GBA forkledd i navnet Super Mario Advance 4.

Side 1
Side 2

Det var med dette spillet Mario-feberen for alvor spredte seg over verden, og befestet hans rolle som spillverdens superstjerne. Et spill som mange i dag fortsatt holder på som et av de beste noensinne. Og det fungerer like bra i dag som det alltid har gjort.

De fleste vet nok hva Super Mario Bros. 3 handler om, men kort fortalt går den ut på at Bowser og rakkerungene hans lager kvalm i landet ved å forvandle alle kongene til forskjellige dyr. De må reddes og selvsagt er det de italienske rørleggerne som får jobben med å stanse Bowser. Du skal heller ikke se bort i fra at Prinsessen klarer å rote seg inn i det hele.

Like morsomt som alltid
Du kan velge om du kun skal spille med Mario, eller om du skal benytte deg av både Mario og Luigi sånn at to kan spille sammen. I spillet gjør du det samme som i alle andre Mario-spill, løper, hopper på fiender og sparker de av gårde, samler inn mynter og prøver å komme gjennom brettet helskinnet. Underveis finnes det massevis av spesielle drakter som gir deg nye evner, for eksempel froskedrakten som gjør det enklere å svømme eller vaskebjørndrakten som gjør at du kan fly. Det er også mange andre hjelpemidler du kan skaffe deg underveis som kan hjelpe på forskjellige måter. De gode gamle soppene er selvsagt også med her.

Det finnes mange brett og alle er fargerike og morsomme. De er veldig godt designet og tilbyr utfordringer. Det dukker til stadighet opp nye ting og fiender. Slemminger finnes det flust av, alle forskjellige, og de endrer seg utover i spillet. I skikkelig Mario-stil finnes det selvsagt massevis av hemmeligheter å oppdage. I spillet er det seks forskjellige verdener med mange forskjellige brett. Du kan gå fritt rundt og du trenger ikke å spille gjennom alle brettene for å klare en verden. Poenget er at du må klarer det siste slottet, men for å komme dit må du spille deg gjennom mange andre.

Oppusset versjon
Versjonen av Mario Bros. 3 som er kommet ut på GBA er nesten lik den du finner i "Super Mario Allstars" til SNES som var en forbedret utgave av NES-spillet med bedre grafikk og lyd. Med GBA-versjonen har det blitt enda en liten oppussing. Kontrollen er perfeksjonert, spillet har et forbedret savesystem, noen nye stemmer og andre litt mindre endringer. Med andre ord ikke noe banebrytende endinger, men det er solide saker. Samtidig hadde kanskje for store endringer i spillet tatt bort mye av den endeløse sjarmen. Det er ikke mange spill som har like mye å stille opp med som Super Mario Advance 4 når det kommer til sjarm.

Lærekurven i spillet er så å si helt perfekt. Vanskelighetsgraden på brettene stiger i takt med dine egne ferdigheter. Det er selvsagt et par verdener innimellom som byr på problemer. Noen få er kanskje så vanskelige at du legger fra deg maskinen, men etter fem minutter er du der igjen og du skal nok se at du klarer det til slutt.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden