Super Meat Boy-gjengen jobber med nytt spill

Katter skal være fokuset i Team Meats rareste spill hittil.

Den dynamiske duoen bak Super Meat Boy har meldt fra om at de nå pludrer med et flunkende nytt spill. Prosjektet heter Mew-Genics, og er ifølge Team Meat-frontfiguren Edmund McMillen «helt klart det rareste prosjektet jeg noen gang har jobbet med.»

De to indie-utviklerne vil ikke røpe for mye av hva spillet går ut på, men hinter om at spillerne vil få ta del i tilfeldig generert innhold, at det handler om katter, og, selvfølgelig, at det vil gjøre et betydelig utslag på rarhetsbarometeret. Selve idéen skal ha blitt unnfanget under en såkalt «game jam», et idémyldringskonsept som vanligvis handler om å samle utviklere slik at de kan sy ut hver sitt egen spillprototype i løpet av kort tid.

Team Meat-stilen skinner gjennom i det foreløpig eneste bildet fra prosjektet. (Kilde: Team Meat)

Fra før av er det kjent at gjengen jobber på et nytt Super Meat Boy-spill til iOS og PC. At Mew-Genics sniker seg litt foran i slippkøen betyr dog ikke at det spillet er kansellert, bare at det er lagt litt på vent inntil videre.

Indiestjerner

Team Meat tok for alvor av da de slapp Super Meat Boy, et populært plattformspill av den gamle skolen som krevde ferdighet, tålmodighet og en vilje til å pine seg selv gjennom stadig mer krevende brett.

Utviklingen av spillet var en av de tre prosjektene som fikk fokus i den kritikerroste dokumentarfilmen Indie Games: The Movie, som ble sluppet tidligere i år. Der fikk vi blant være vitne til Edmund McMillens og Tommy Refsnes’ stressende og nervepirrende liv mot slutten av utviklingen.

Les også: Anmeldelse: Super Meat Boy Les også: Anmeldelse: Indie Game: The Movie

Siste fra forsiden