Superspionen Cate Archer kan vende tilbake

No One Lives Forever-serien ser ut til å ha skiftet eiere.

Monolith/Night Dive Studios

Tidlig på 2000-tallet lanserte den amerikanske spillutvikleren Monolith to humoristiske førstepersons skytespill der vi fikk rollen som superspionen Cate Archer i en parodi av filmer som James Bond. No One Lives Forever-spillene kombinerte action og sniking, og ga vanligvis spillerne mange ulike muligheter til å løse de ulike utfordringene det la i veien for dem.

No One Lives Forever fra år 2000.

De to første spillene i serien fikk svært god kritikk, og et godt rykte blant spillerne. Likevel oppnådde de aldri veldig høye salgstall. De ble fulgt opp av en litt skuffende «spin off» ved navn Contract J.A.C.K., og så ble serien lagt død.

Forvirring rundt rettighetene

Spillene ble opprinnelig utgitt av Sierra og Fox Interactive, som ble en del av Activision Blizzard gjennom Vivendi Universal Games' oppkjøp av Activision for noen år siden. I fjor uttalte Activisions Dan Amrich at selskapet ikke lenger satt på rettighetene til serien, og at han ikke var helt sikker på hvem som gjorde det.

Nå virker det som det er Night Dive Studios som eier No One Lives Forever-serien. I en serie varemerkeapplikasjoner har de søkt om varemerkerettighetene til navnene No One Lives Forever, Contract J.A.C.K., The Operative og A Spy in H.A.R.M.’s Way. De to siste navnene er undertitlene til spill nummer én og to i serien.

Cate Archer.

I en kommentar til Siliconera, som oppdaget søknadene deres, sier Night Dive-sjef Stephen Kick at de ikke kan kommentere fremtidige planer, men at teamet deres har stor kjærlighet for disse spillene og håper de vil bli relansert en gang i fremtiden.

Night Dive Studios, som på nettstedet sitt sier de er «dedikert til å bringe tapte og glemte spill tilbake i lyset» har tidligere vært ansvarlige for å få nøstet opp i rettighetsrotet rundt System Shock 2, og relansert det klassiske Irrational-spillet på nettet.

De har også relansert forfatteren Harlan Ellisons bekmørke eventyr I Have No Mouth And I Must Scream og tre kritikerroste rollespill i Wizardry-serien, samt fått en bråte barnespill fra Monkey Island-skaperen Ron Gilberts gamle Humongous Entertainment ut på Steam.

Hvorfor en relansering av No One Lives Forever-spillene vil være godt nytt kan du finne ut i vårt tilbakeblikk på det første spillet i serien, og anmeldelse av det andre.

Siste fra forsiden