Kultklassikeren System Shock 2 relanseres

Ryktene var sanne, og spillet er rett rundt hjørnet.

I går kunne vi fortelle at det gikk rykter om en relansering av et av tidenes mest anerkjente PC-spill, System Shock 2. I dag kom bekreftelsen. Ryktene stemmer, og det ambisiøse skytespillet lanseres på nettbutikken GOG allerede i morgen.

Den nye versjonen vil være DRM-fri, og har blitt modifisert for å problemfritt kunne kjøres på moderne datamaskiner. Den vil ikke benytte seg av noen av de uoffisielle modifikasjonene som har blitt lansert siden originallanseringen, men de støttes og spillerne står fritt til å bruke dem.

Spillet vil også selges med et nedlastbart lydspor, massevis av konseptkunst, et intervju med hoveddesigner Ken Levine og mye mer. Vi får til og med se det originale dokumentet utviklerne brukte da de først presenterte planene om å lage System Shock 2 for Electronic Arts.

Etterlengtet utgivelse

System Shock 2 har lenge vært et av de spillene flest GOG-brukere har ønsket seg på nettbutikken. Over 34 000 mennesker har stemt på spillet i butikkens ønskelister, men en komplisert situasjon rundt rettighetene til spillet har hindret GOG i å kunne lansere det før nå.

Skjermbilde fra System Shock 2.

Det var det nystartede utviklerstudioet Night Dive som til slutt klarte å nøste opp virvaret av løse tråder rundt distribusjonsrettighetene, og sikre at en ny generasjon spillere nå lovlig kan oppleve en av tidenes største kultklassikere.

System Shock 2 er en futuristisk førstepersonsgrøsser som var med å legge grunnlaget for den typen frie skytespill som i dag representeres av BioShock, Deus Ex og Dishonored. BioShock var i sin tid ment som en åndelig oppfølger til System Shock-spillene, fra nettopp System Shock 2-designer Ken Levine.

Spillet foregår ombord på et romskip hvor mannskapet har blitt infisert av et utenomjordisk virus. I tillegg kontrolleres skipet nå av SHODAN, en kunstig intelligens som har blitt riv ruskende gal, og betrakter menneskene som uverdige undervesener.

Du kan velge mellom tre figurklasser, og i tillegg til å bruke ulike våpen kan du benytte deg av unike spesialegenskaper. Som i vanlige rollespill får du muligheten til å utvikle og spesialisere figuren din underveis, og spillet lar deg løse utfordringene du møter på mange ulike måter.

Les også: GOG gir bort historiske rollespill
Les også: Nye EA-klassikere til GOG

Siste fra forsiden