Svensk komiregissør lager storspill

Kopps-regissøren får hjelp av Syndicate-studioet Starbreeze.

Josef Fares er en av Sveriges mest populære filmregissører, med kjente komedier som Kopps» Jalla!Jalla! og Farsan på CV-en. Det ser likevel ikke ut til å være nok, for den flittige svensken har begynt å lage et eget spill sammen med storstudioet Starbreeze.

Spillkonseptet har foreløpig ikke blitt avslørt, men det skal være snakk om en helt ny idé. Develop melder at det utvikles av teamet bak de kritikerroste The Chronicles of Riddick-spillene.

Skytespilleksperter

Starbreeze skal visstnok ha vært svært villige da den spillglade regissøren presenterte idéen sin for dem.

Starbreeze jobber også med Syndicate.

– Vi ble overbevist etter bare noen minutter, og begynte å jobbe på konseptet samme dag, uttalte Starbreeze-sjefen Mikael Nermark.

Starbreeze er et av Sveriges mest suksessrike spillstudio, og har blant annet utviklet skytespillet basert på tegneserien The Darkness. De jobber i disse tider med en nyversjon av det klassiske taktikkspillet Syndicate, også dette et førstepersons skytespill. Dermed er det nok en okei sjanse for at også Fares' prosjekt realiseres i førsteperson.

Josef Fares er for øvrig ikke den første filmregissøren som forsøker seg på spillutvikling. Steven Spielberg har tidligere vært med på det snedige prosjektet Boom Blox, og Pans Labyrint-regissøren Guillermo Del Toro jobber med skrekkspillet inSANE.

Siste fra forsiden