GRIN-levninger starter studio

Svenskene holder seg opptatt

Det ferske studioet Whiteout holder allerede på med et spill.

Det var med vemod den svenske spillutvikleren GRiN, kjent for spill som Bionic Commando og Terminator Salvation, la ned i august i fjor.

I ettertid har vi blant annet sett en del av de ansatte forme Outbreak Studios, og nå har enda en bolk av de resterende ansatte dannet et studio ved navn Whiteout. Det melder EDGE.

De kunne også melde at studioet har flere baller i lufta:

– Vi har noen veldig spennende prosjekter under utvikling. For øyeblikket jobber vi med et større prosjekt i CryEngine 3, og på grunn av utmerket teknologi og hjelp fra CryTek har vi vært i stand til å snekre sammen en spillbar demo som virkelig blåser dere av stolen, hilser selskapets medstifer Joel Fagerlund.

GRINs siste spill, Terminator Salvation.

GRIN opplevde problemer i lang tid, og led særlig mye mot slutten da de gav ut spillmatiseringer av actionfilmene Wanted og Terminator Salvation. Særlig sistnevnte høstet særs lunken kritikk hos oss.

Det kan likevel være at kreativiteten deres har fått en ny vår etter at de ha brøt seg løs fra det gamle studioet, og tiden vil vise hva gjengen har å vise oss.

Herr Fagerlund har i hvert fall følgende å si om saken:

– Hos GRIN så vi brukerbasens ekstraordinære respons på Bionic Commando: Rearmed. Kombiner det med det faktum at nye spill som Joe Danger og Limbo har fått en supermottakelse. Vi vet at den digitale markedsplassen er levende og blomstrer.

Siste fra forsiden