Svensker kjøper JoWooD

Skal videreutvikle kjente spillserier.

Den østerrikske spillutgiveren JoWooD gikk konkurs i år, og restene har nå blitt en del av Nordic Games, en svensk spillutgiver som til nå har fokusert på relativt billige spillproduksjoner for massemarkedet.

I en pressemelding forteller de at JoWooD og The Adventure Company fortsatt vil eksistere som merkevarer, og at de planlegger å relansere det store spillbiblioteket til JoWooD. Dessuten vil de investere i videreutvikling av serier som SpellForce, Painkiller, ArcaniA, The Guild, Panzer Elite, Legend of Kay, The Nations, Safecracker og Neighbours From Hell.

De har også åpnet et eget kontor i Wien, hvor de har ansatt utvalgte JoWooD-veteraner. Nordic Games-sjef Lars Wingefors sier følgende:

ArcaniA: Gothic 4.

– Den nye bedriften vil bli en frisk start, og vi vil introdusere nye systemer, prosedyrer og en ny forretningsetikk for å sikre at selskapet går fra styrke til styrke.

Sistnevnte kan godt være nødvendig, for JoWooD har vært kjent som en vanskelig samarbeidspartner i industrien og de har vært gjennom en rekke søksmål. Wingefors fortsetter:

– Dette er starten på en ny era, og i de kommende månedene vil vi gå i gang med produktutvikling på en rekke kjære og respekterte merkevarer og produkter.

JoWooDs nettsted har blitt erstattet med en melding for brukermiljøet, og Nordic Game forteller at de gradvis vil rulle ut en ny nettside i løpet av de kommende ukene.

Siste fra forsiden