Samuraier i kamp

Sverd mot revolver

Rising Star Games skal utgi Samurai Shodown Sen i Europa.

Med serier som Metal Slug og The King of Fighters var SNK konge i arkadehallene på 90-tallet. En av disse gamle arkadeklassikerne i 2D er Samurai Shodown, og den ferskeste tittelen i serien ble nylig lansert på Xbox 360 i Japan.

Dette virker ikke helt rettferdig

Rising Star Games har skaffet rettighetene til en Europa-utgivelse, og i løpet av våren kommer Samurai Shodown Sen til vår verdensdel. Dette er det ellevte spillet i serien, og er i motsetning til de fleste av sine forgjengere i 3D.

Handlingen foregår mot slutten av Edo-perioden. Ei europeisk jente har blitt oppdratt som prinsesse i en adelig familie, men en dag forsvinner hun sporløst. Kampsportmesteren Takechiyo skylder prinsessen livet etter at hun reddet ham, og sverger derfor å finne henne. På letting etter prinsessen må han banke opp alt fra samuraier og ninjaer til villfarne cowboyer og vikinger.

I motsetning til de fleste andre slåssespill bruker krigerne i Samurai Shodown heller våpen enn spark og knyttnever. Hver av krigeren har sitt eget våpen med tilhørende stil, og arsenalet inkluderer blant annet spyd, sverd, øks og til og med kuler og krutt. Tilsammen er det over tjue slåsskjemper, og det loves både gamle favoritter og nye fjes.

Som alle andre slåssespill nå til dags er det selvsagt mulig å spille over nettet. Dette inkluderer en rangering av de beste Samurai Shodown Sen-spillerne i verden.

Siste fra forsiden