Syndicate er offisielt

Klassikeren tolkes på nytt til starten av neste år.

Utviklingen av et nytt Syndicate-spill har ikke vært noen hemmelighet. Allerede i 2008 begynte ryktene om at svenske Starbreeze jobber med spillet, og det har blitt mer eller mindre bekreftet siden den gang.

Nå letter EA offisielt sløret av prosjektet. Som antatt utvikles det av Starbeeze, studioet bak kritikerroste The Darkness og The Chronicles of Riddick-spillene.

Forretninger er krig

De ønsker å fortelle historien om Miles Kilo, en prototypeagent for organisasjonen Eurocorp. De er i tett krig med Cayman Global og Aspari, to selskaper som ønsker å kontrollere det amerikanske markedet. Styresmaktene har angivelig ingen oversikt over samfunnet sitt, og syndikatene slåss om lokal makt. Året er 2069, og forretninger er krig.

Et tidlig bilde av spillet.

I tråd med ryktene blir dette et førstepersons skytespill. Man skal få leke seg med både nye våpen og friske tolkninger av seriens eksisterende verktøy. I tillegg skal avansert teknologi blant annet la en sakke ned tiden eller hacke de tungt digitale omgivelsene.

Syndicate har høyt tempo, og kommer med en helt egen samarbeidsdel for fire spillere, hvor man kan spille gjennom oppdrag fra det opprinnelige spillet. Utgivelsesdatoen er ikke endelig, men skytespillet kommer til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 i starten av 2012.

Det opprinnelige Syndicate kom i 1993, og var et taktikkspill i cyberpunk-stil. Med kontroll over fire genmodifiserte supersoldater måtte man snikmyrde viktige personer og overtale motstandernes nøkkelforskere for å ta sitt eget syndikat til toppen. Spillet mottok svært god kritikk, og er hyllet som en klassiker av mange.

Siste fra forsiden