Syv millioner til norske spill

Troll mot Vikinger er blant spillene som får utviklingstilskudd denne gangen.

Norsk filminstitutt har delt ut nye syv millioner kroner i utviklingstilskudd til elleve norske spillprosjekter. Dette er den andre av i alt tre runder med slike tildelinger i år, og NFI forteller at det totalt ble søkt om 30,5 millioner kroner fra 47 ulike spillutviklere.

Fem av spillene som får midler denne gangen har allerede fått tilskudd tidligere. Et av disse er Drømmefall Kapitler, som fikk 1,5 millioner kroner. Det betyr at Red Thread Games totalt har fått 2,5 millioner i støtte for spillet. Den Oslo-baserte utvikleren har også sikret seg nærmere ni millioner kroner gjennom folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.

– Vi har ønsket å gå inn i noen større prosjekter med tilskudd i flere faser, samtidig som vi som gir til et bredt spekter av spillprosjekter. I tråd med dette får spillene Drømmefall Kapitler, Tomrom, Skyggemesteren, Teslagrad og Troll mot Vikinger nå ytterligere utviklingstilskudd. De øvrige seks spillene får tilskudd for første gang, sier Kaja Hench Dyrlie, som er produksjonsrådgiver for spill hos Norsk filminstitutt.

Dette spillet har totalt fått 2,2 millioner kroner i tilskudd.

Troll mot vikinger

Troll mot Vikinger fikk det nest høyeste enkeltbeløpet denne gangen – utviklerne av det Plants vs. Zombies-aktige tårnforsvarsspillet fikk hele 1,2 millioner kroner. Det betyr at utviklerstudioet Megapop til nå har fått 2,2 millioner kroner i tilskudd for det fargerike spillet sitt.

Et potensielt interessant spill er Skyggemesteren, som fikk 800 000 kroner i denne runden. Spillet heter Shadow Puppeteer på engelsk, og er et samarbeidsfokusert plattform/hjernetrimspill der den ene spilleren får rollen som en todimensjonal skyggefigur mens den andre løper rundt i de tredimensjonale miljøene.

– Skyggemesteren har allerede vært gjennom de første fasene av utviklingen og materialet så langt er imponerende. Vi tror Sarepta vil ha mulighet til å nå ut til et stort publikum med sin første store spillproduksjon, sier Kaja Hench Dyrlie ved Norsk filminstitutt om dette spillet.

Her er hele listen over spill som får tilskudd denne gangen:

 • Trolls vs Vikings, produsert av Megapop AS, får 1 200 000 kroner.
 • Skyggemesteren, produsert av Sarepta Studio AS, får 800 000 kroner.
 • Tomrom, produsert av Artplant AS, får 500 000 kroner.
 • Drømmefall Kapitler, produsert av Red Thread Games AS, får 1 500 000 kroner.
 • Flight of the Creatures, produsert av Greenlit Games AS, får 800 000 kroner.
 • Break Away, produsert av TurboTape Games AS, får 800 000 kroner.
 • Trackday, produsert av Artic Hazard Game Studio AS, får 500 000 kroner.
 • Storyshape, produsert av Plus Point AS, får 380 000 kroner.
 • Halatafl, produsert av Kreative Spill AS, får 50 000 kroner.
 • Frostrunen, produsert av Grimnir DA, får 300 000 kroner.
 • Teslagrad, produsert av Rain As, får 200 000 kroner.

Vil du lese mer om kommende, norske spill? Vi har sett nærmere på Shadow Puppeteer, Teslagrad og Owlboy.

Les også: – Spilleren skal få utforske, oppdage og tenke i Drømmefall

Siste fra forsiden