Take-Two satser på sport

Den amerikanske utgiveren Take-Two ser ut til å kunne tilby Electronic Arts hard konkurranse på sportsspillmarkedet. Nå er de i ferd med å sikre seg nye utviklere.

For kort tid tilbake ble det klart at Take-Two hadde kjøpt Microsoft-studioet Indie Built, som har stått for snowboardspillene Amped 1 & 2 og golfspillet Links. Nøyaktig hva Take-Two ønsker å gjøre med studioet har de naturligvis ikke fortalt, men det ville være naturlig å anta at Indie Built fortsatt vil fokusere på sportsspill, men at de neste titlene deres ikke vil være Xbox-eksklusive.

Dette kjøpet ser forøvrig også ut til å signalisere slutten på Microsoft sin tid som sportsspillutvikler. I august kvittet de seg med utviklerne av NHL Fever, Inside Drive og NHL Rivals, og det er få som tror at sportsspillfranchisen deres (XSN Sports) vil gjøre noe comeback med det første.

Take-Two ser imidlertid ut til å ha langt mer ambisiøse planer innenfor sjangeren. I tillegg til å kjøpe Indie Built, har de også kjøpt den britiske utvikleren Venom, som har stått for boksespillene basert på Rocky-filmene. Dessuten hevdes det at de er i forhandlinger med Sega angående et kjøp av Visual Concepts og Kush Games, utviklerstudioene bak ESPN-spillene som Take-Two har gitt ut på det amerikanske markedet.

ESPN-spillene har blitt en stor suksess, mye takket være en svært aggressiv prispolitikk, og det er mange som tror at den harde konkurransen fra Take-Two og Sega er hovedgrunnen til at Electronic Arts nylig kjøpte de eksklusive rettighetene til å lage NFL-baserte spill og prøvde å gjøre det samme med NBA.

I følge en artikkel på finansnettstedet The Street, har Take-Two kontraktfestet rett til å gå inn i forhandlinger med Sega angående kjøp av Visual Concepts og Kush Games. Dette gjelder til 31. mars 2006 eller til Take-Two og Sega avslutter samarbeidet.

Siste fra forsiden