Team Fortress 2 blir gratis

Et av tidenes mest lovprisede skytespill koster ikke lenger en krone å spille.

Valve har med årene blitt en av spillindustriens fremste utgivere og utviklere av skytespill. Det skyldes ikke bare at de klekket ut den svært populære spillserien Half-Life, de har også andre kritikerroste utgivelser som Left 4 Dead og Team Fortress 2 på samvittigheten. Særlig sistnevnte har fått en unik plass i spillmarkedet, og det nyter imponerende popularitet den dag i dag, fire år etter utgivelsen. Nå skal enda flere få ta del i gleden.

Møt stridslegen.

Det amerikanske selskapet melder i dag, via en pressemelding, at Team Fortress 2 har blitt gratis. Spillet har ikke lenger en innledende avgift, men man kan fortsatt betale penger for små oppgradernger, såkalte mikrotransaksjoner. Annonseringen skjer i sammenheng med «Über Update», som er spillets foreløpig største innholdsoppdatering.

Team Fortress 2 er et nettbasert skytespill i tegneseriestil. Man velger én av ni ulike klasser, og løser delmål i et humoristisk og fargefullt univers preget av et unikt, stilisert uttrykk og kaotiske skuddvekslinger. Spillet er blant de best mottatte skytespillene i senere tid, og vår anmelder Marius Jentoftsen hadde i sin tid problemer med å holde tilbake sin begeistring. Det er noe av det beste han har spilt.

Über Update er for øvrig en omfattende gratis innholdsoppdatering, hvor spillerne mottar store mengder ny funksjonalitet over fire dager. Den har gitt spillerne nye våpen, et splitter nytt brett, rykende ferske gjenstander og andre tilskudd til en allerede omfattende opplevelse. «Medic» har også endelig fått sin egen video, som du kan se ovenfor.

Team Fortress 2 er tilgjengelig for både PC- og Mac-brukere gjennom spilltjenesten Steam. Last det ned her.

Siste fra forsiden