Tenåring brukte over 80 000 kroner på mikrotransaksjoner i løpet av to år

Nå ber han EA og andre utgivere om å tenke over hva de gjør.

Blizzard

Kritikken av mikrotransaksjoner i spill har for det meste handlet om urettferdigheten og irritasjonen som fenomenet representerer, men det finnes også en annen og mer alvorlig konsekvens. Kotaku melder om en fyr som brukte en uhorvelig stor sum på mikrotransaksjoner i spill, og som nå advarer mot fenomenet.

Personen det dreier seg om er en 19 år gammel gutt som brukte hele 10 000 dollar, cirka 83 000 norske kroner, på mikrotransaksjoner bare de siste to årene. Beløpet skal ha blitt bekreftet via bankutskrifter som Kotaku fikk tilgang til.

19-åringen har sendt et åpent brev til EA og andre spillutviklere- og utgivere, som ble lagt ut i sin helhet på Reddit nylig. I brevet skriver han at han lider av gambling-avhengighet som ble utløst av mikrotransaksjoner i spill, og at han av denne årsak blant annet måtte avstå fra å kjøpe Star Wars Battlefront II på grunn av de mye omtalte «loot»-kistene.

Battlefront II var spillet som for alvor utløste mikrotransaksjonsdebatten på nytt.
EA

Begynte med mobilapper

– Vær så snill og hjelp til med å gjøre mikrotransaksjoner kjent som en mye farligere type kjøp enn en pakke tyggegummi. På det verste hadde jeg to jobber og vurderte å slutte på videregående skole. Vær så snill og ta hensyn til hvordan uregulerte mikrotransaksjoner kan påvirke ungdommen, heter det i brevet.

Han skriver at det hele startet med kjøp av innhold i diverse mobilapper, før han deretter gikk over til dataspill hvor «skins» i Counter-Strike: Global Offensive var det første han ble hektet på. Derfra gikk han videre over til ekte gambling.

Dette førte igjen til at han tappet hele sparepengebeholdningen sin og havnet i konflikt med familien sin. Til sist fikk imidlertid moren tak i en terapeut som skal ha hjulpet ham ut av problemene. 19-åringen gjør det klart at han ikke klandrer selskaper som bruker mikrotransaksjoner for problemene hans.

Dansk lotteritilsyn har sagt at «loot-kister» i Battlefront II ikke er gamling: Men de er likevel bekymret »

Siste fra forsiden