Tex Murphy trenger deg

Nå kan vi få et etterlengtet gjensyn med den nyskapende detektivserien.

Under a Killing Moon, The Pandora Directive og Overseer er kjente og kjære navn for PC-spillere som var aktive på nittitallet. De tre eventyrene fulgte detektiven Tex Murphy, som prøvde å få endene til å møtes i post-apokalyptiske San Francisco. Uheldigvis for stakkars Tex hadde han en tendens til å rote seg opp i saker som var langt farligere enn de i utgangspunktet virket – men han klarte alltid å komme ut av dem med livet i behold.

Spillene leverte en nyskapende blanding av fri navigasjon i tredimensjonale miljøer og pek-og-klikk-spilling. I tillegg benyttet de seg av ekte video, med ekte skuespillere – men serien var langt fra de typiske «interaktive filmene» som preget eventyrsjangeren etter at PC-er utstyrt med CD-Rom-spiller ble vanlige.

Gammelt jungelord: Jo penere klienten er, jo farligere er saken.

Utviklerne av serien ble dessverre kjøpt opp av Microsoft, som ikke hadde noen interesse av å lage eventyrspill. Folkene bak Tex Murphy-serien har flere ganger prøvd å stable på beina en oppfølger til Tex Murphys eventyr, men de har aldri lykkes i å få finansiert prosjektet. Nå prøver de imidlertid igjen, denne gangen via Kickstarter.

I utgangspunktet ønsker de 450 000 dollar (cirka 2,6 millioner norske kroner) for å kunne lage et nytt Tex Murphy-spill i stil med de gamle utgivelsene. Det er ikke snakk om å lage noen nyversjon her, men et helt nytt og moderne spill – med fri navigasjon i tredimensjonale miljøer, ekte filmsekvenser og alt det andre som gjorde serien berømt. Selvsagt vil spilldesigner Chris Jones gjenta rollen som Tex Murphy.

Betaler du 15 dollar er det som en ren forhåndsbestilling av en DRM-fri kopi distribuert via nettet. Men betaler du mer får du massevis av snop, som fysisk samlerutgave, t-skjorte, alle de tidligere utgivelsene i serien, lydspor, en Tex Murphy-film fra 1989 og så videre.

Kickstarter-kampanjen ble lansert i dag, og i skrivende øyeblikk har utviklerne fått inn nesten 60 000 dollar (cirka 355 000 kroner). Hvis de får inn mer enn planlagt vil spillet blant annet komme til flere plattformer.

Les også: Tilbakeblikk: Under a Killing Moon
Les også: Tex Murphy-spillene relansert

Siste fra forsiden