The Division overgår Ubisofts tidligere salgsrekorder

Skytespillets lansering har vært en braksuksess for utvikleren.

Ubisoft

The Division – Ubisofts nye rollespillskyter – har knapt kommet ut døra, men lanseringen regnes allerede som en stor suksess for utvikleren. I løpet av de første 24 timene etter utgivelsen ble flere kopier av The Division solgt enn noe annet Ubisoft-spill har gjort i samme tidsperiode tidligere.

The Division selger som varmt hvetebrød.
Ubisoft

Utvikleren annonserte ingen konkrete tall, men i en oppdatering på sine nettsider beskrev studiosjef Yves Guillemot lanseringen som en svært betydningsfull dag for Ubisoft:

– Lanseringen av The Division er en enorm presentasjon for Ubisoft, som demonstrerer vår enestående evne til å skape fantastiske nye spill og transformere dem til underholdnings-blockbustere. Dette er en stor dag for Ubisoft, men enda viktigere er det at den markerer begynnelsen på millioner av spilleres reise i The Division-verdenen, som vi vet de kommer til å elske.

På kollisjonskurs

For spillernes del var lanseringen også ganske vellykket, med unntak av en kort periode der serverne streiket. Riktignok vil de første dagene med The Division trolig huskes best for en aldri så liten taktisk bommert fra Ubisoft.

Det første du må gjøre når du begynner å spille er å aktivere agenten din, som utføres ved ett enkelt tastetrykk på en bærbar datamaskin i spillet. Problemet er at rommet denne maskinen befinner seg i er et flerspillområde, og kun én spiller kan bruke den av gangen på grunn av spillets kollisjonssystem.

Kan dere venligst flytte dere? (Video: Gaming Dog)

Resultatet var fullstendig kaos, lange køer og folk som bevisst ødela for andre. I videoen til høyre kan du se hvordan en stakkars agent sperres inne i et hjørne av fire mosjonister, før han til slutt blir nødt til å avslutte spillet.

Dersom du blir blokkert kan du komme deg videre ved å løpe rett inn i spilleren som står i veien i mer enn tre sekunder. Dette var imidlertid ikke forklart noen steder, og situasjonen har naturlig nok skapt en del frustrasjon siden spillets lansering.

Vår skribent er i full gang med sin gjennomspilling av The Division, og anmeldelsen vil publiseres så snart han har fått oppleve alt spillet har å by på.

The Divisions to første utvidelser kommer til Xbox One først.
Microsoft-konsollen får en måneds forsprang på PC og PlayStation 4 »

Siste fra forsiden