The Divisions nyeste oppdatering har fjernet flere spilleres figurer

Oppdatert: Ubisoft har funnet feilen og vil gjenopprette alle tapte figurer.

Ubisoft

Oppdatering 14. april: I en ny melding på sine nettsider skriver Ubisoft at de har funnet årsaken til problemet, og de lover å gjenopprette alle tapte figurer:

– Problemet dukket opp på grunn av en defekt server som ikke synkroniserte spillerdata riktig, og i stedet ødela filene. Spillet kunne ikke lese de ødelagte filene og gikk derfor ut ifra at figurene ikke eksisterte. Når vi identifiserte dette kunne vi reparere serveren og sørge for at ingen flere spillere vil oppleve dette problemet igjen.

For å kunne gjenopprette de tapte figurene må Ubisoft skru av samtlige servere, men akkurat når dette skal gjennomføres er foreløpig ikke annonsert.

Spillere som ble påvirket vil da få hele spillkontoen sin rullet tilbake til før tirsdagens oppdatering ble implementert. All fremdrift gjort på den tapte figuren eller andre figurer fra samme konto siden 12. april vil dermed gå tapt. Dette gjelder altså kun for spillere som mistet én eller flere av figurene sine.

Opprinnelig sak følger:

Tirsdag lanserte Ubisoft en ny The Division-oppdatering, som introduserte nye utfordringer for erfarne spillere. Utvikleren hadde nok håpet på en mer vellykket lansering enn forrige måneds Dark Zone-oppdatering, men også denne gangen gikk flere ting galt.

Timene etter oppdateringen ble implementert var preget av ustabile servere, men det største problemet kom i form av bortkomne agenter. I løpet av kort tid meldte flere spillere om at én eller flere av figurene deres rett og slett var forduftet.

Forsvinningene undersøkes

«Vi har mistet noen agenter i felten. Kan dere finne dem?».
Ubisoft

Natt til onsdag lanserte Ubisoft en mindre oppdatering, som blant annet rettet opp i serverproblemene, men de forsvunne spillfigurene kunne de foreløpig ikke gjøre noe med:

– Vi er klar over at noen spillere har mistet figurene sine etter å ha spilt oppdatering 1.1. Denne feilen krever nøyere undersøkelser og vil ikke fikses i denne omgang, skrev utvikleren om nattens oppdatering.

Hvor lang tid etterforskningen vil ta, eller om spillere vil få igjen de tapte figurene sine ble ikke nevnt. Riktignok bør det i teorien være mulig å hente frem alt som har gått tapt, ettersom all data fra spillet oppbevares på Ubisofts servere.

En oversikt over hva The Division-oppdateringen har å by på kan du lese her »

Siste fra forsiden