The Elder Scrolls Online satser på abonnementsordning

Nettrollespillet nekter å slenge seg på gratisbølgen.

I et intervju med tyske GameStar forteller The Elder Scrolls Online-topp Matt Firor at Zenimax Online ønsker å finansiere spillet med en abonnementsordning. Det har i lang tid vært usikkert om det kommende nettrollespillet ønsket å satse på en gratisordning, etter at har blitt de facto i sjangeren de siste par årene.

– Måtte ha gjort endringer og gjort ofre

– Vi bygger et spill der du står fritt til å spille – alene eller sammen med venner – så mye som du ønsker. Et spill med meningsfylt og konsistent innhold, som er stappet med hundrevis at timer med innhold som kan oppleves med en gang, og et spill med en kundesupport av ypperste klasse, er Firors begrunnelse.

– Å kreve en fast månedtlig avgift betyr at vi kan tilby spillerne det spillet vi ønsket å lage, og som spillerne ønsker å spille. Skulle vi ha brukt en annen forretningsmodell måtte vi ha gjort endringer og gjøre ofre som vi ikke var villige til å gjøre.

Firor begrunner avgjørelsen videre med å peke på at betalingsmurer i spillet ville ha ødelagt Elder Scroll-seriens følelse av total frihet.

Motstrøms

Å velge en abonnementsordning er et vågalt valg fra ZeniMax Onlines side. De siste par årene har flere store nettrollespill måtte krype til gratiskorset etter å først ha satset på en abonnementsløsning. Star Wars: The Old Republic holdt ut i om lag et år, før de introduserte en gratismulighet.

Norske Funcom gikk også på en smell med The Secret World i fjor sommer, og måtte ikke lenge etter si opp om lag halvparten av sine ansatte på grunn av dårlige salgstall. Like før jul introduserte også de et gratistilbud.

Usikker fremtid

Gamer.no tok en titt på nettrollespillet under et arrangement i London like før sommeren. Som med alle nettrollespill er det vanskelig å forme seg et godt bilde av bare et par timer med spilling, og etter sesjonen var vi ikke overbevist om at de kunne lykkes med å gjenskape seriens innlevelsesfølelse.

– Nå er det heller ikke til å komme unna at nettspillmarkedet har endret seg mye de siste årene, og at det virker mer risikabelt enn noen sinne å satse på sjangeren nå – særlig om de også muligens tenker å satse på en abonnementsordning. Store deler av markedet virker å ha gått lei. Om ZeniMax Online likevel klarer å ro i mål en suksesshistorie her, blir jeg svært imponert, konkluderte vi den gang.

Les også
Anmeldelse: The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online kommer etter planen i første kvartal neste år til Windows og Mac. Senere på året skal spillet også bli å finne på Xbox One og PlayStation 4.

Les også: Sniktitt på The Elder Scrolls Online Les også: The Elder Scrolls Online til konsoll

Siste fra forsiden