The Last of Us kommer neste år

Uncharted-skapernes neste storspill kommer ikke i 2012.

Frem til nå har ikke Sony sagt noe om når Uncharted-skapernes neste spill, The Last of Us, skal komme i salg. Mange har likevel antatt at det var tenkt som en høstutgivelse i 2012. På E3 har presidenten for Sony Worldwide Studios avkreftet dette, ifølge nettstedet Videogaming 247.

– Vi er ikke klare til å snakke om 2013. Men noen av spillene vi har vist, som God of War og The Last of Us, kommer ikke i år. Vi vil snakke mer om 2013-utgivelsene våre senere.

The Last of Us fikk mye fokus da det ble vist frem natt til tirsdag. Presentasjonen viste blant annet hvordan hovedpersonene, den middelaldrende smugleren Joel og tenåringsjenta Ellie, måtte samarbeide for å overleve.

Spillet er et tredjepersons actionspill som foregår i en ødelagt verden hvor en slags soppinfeksjon har tatt knekken på store deler av menneskeheten. De som rammes blir i praksis til zombier, men spillet fokuserer ikke på kamp mot infiserte. I stedet er det kampen for å overleve i en verden der alle kun tenker på seg selv som er det sentrale elementet i spillet.

I starten av spillet befinner Joel og Ellie seg i en leir for overlevende. Denne kontrolleres av militæret, som regelmessig sjekker de overlevende for infeksjon og umiddelbart henretter dem om de viser tegn til å være smittet. Joel har fått i oppgave smugle Ellie ut av leiren. Ting går imidlertid galt, og de får raskt militæret på nakken. Egentlig hadde Joel tenkt å forlate den unge jenta, men han lovet en døende venn å bringe henne i sikkerhet og dermed må de sammen flykte fra militæret.

Se spillets E3-presentasjon her:

Klarer ikke laste video

Les også: Viser frem gufne The Last of Us-fiender
Les også: Naughty Dog vil omdefinere spillbegrepet

Siste fra forsiden