Anmeldelse

The Legend of Zelda: The Wind Waker

Det var en gang et eventyr. Og som så mange andre eventyr, begynte det hele med en liten gutt og hans drømmende øyne. Ut mot havet, ut mot friheten - ut mot legendene. Med gult hår og et hjerte av gull, hadde han funnet seg godt til rette på den lille øya der han bodde sammen med sin gamle, kanskje noe tullete bestemor, og hans lille, søte søster.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Livet på øya var enkelt, og om han var her ville han nok si seg enig i at det var ganske morsomt å jage grisene, leke med krabbene på stranden og skremme de små barna på øya ved å hoppe ned fra den gamle hengebrua. Splosh! Vannet likte han, uten tvil, for det var havet som lokket ham. Han pleide å sitte rett der oppe, på toppen av fjellet der og se utover havet. Hver kveld. Når resten av barna hadde lagt seg, i det skyggene ble lange, himmelen ble rød og sola sakte senket seg ned i havet, satt han seg på kanten av fjellet og stirret drømmende utover bølgene.

Noen sier vinden pleide å synge til ham - nydelige, myke toner. Men, nå vet alle at det var helt motsatt. Det var han som sang til vinden - vakre, søte toner. Men dette var lange før legendene våknet til live, og vårt lille øysamfunn ble en del av et eventyrlig epos. Et epos om farefulle farvann, eldgamle kongedømmer og ikke minst - pirater! De sier at havet er styrt av vinden, og at vinden aldri kan temmes. Men det var før den lille, blonde gutten kom inn i bildet. Sitt ned, hør etter. Det er en lang historie.

Legenden fortsetter
Nå sitter du med den kriblende eventyrfølelsen, ikke sant? Den samme følelsen du fikk når du hørte fortellingene om Askeladden for første gang. Wind Waker er slettes ikke så ulikt eventyrene om Askeladden. Det er enkelt, men likevel er det et slikt eventyr som for alltid vil ha en spesiell plass i hjertet ditt. La oss like godt gjøre det helt klart fra begynnelsen av: Wind Waker er det siste tilskuddet i legenden om Zelda, den tilsvarende legendariske serien fra Nintendo. Det forrige spillet, Ocarina of Time (hvis du ikke regner med Majora's Mask), ble tatt i mot med trampeklapping fra en hel spillverden, og for mange har Zelda mer eller mindre blitt en slags religion. Det er ikke maken til hvilken publikumsuksess det ble.

Da Wind Waker ble kunngjort, samlet hele den enorme tilhengerskaren seg for å utløse et unisont jubelrop. Samtidig ble det gjort klart at forventningene ville være skyhøye, og da Nintendo kunngjorde bruken "cel-shade"-grafikk ble et nærmest like unisont sukk hørt fra tusenvis av Zelda-religiøse sjeler. For de uinnvidde er "cel-shade" en grafikktype som gjerne minner om en tegnefilm. Flere og flere spill tar det i bruk, slik som Taz: Wanted til Xbox, men det ses fremdeles på med kritiske øyne. Flere og flere mente at dette var en fatal avgjørelse fra Nintendos side, men her var det ikke annet å gjøre enn å sette seg ned og vente. Nå er det ingen problemer å stå frem og komme med den endelige kommentaren på Wind Wakers grafikkstil: Dette er uten unntak et av de peneste spillene noensinne lansert. Nintendo har truffet spikeren midt i planeten denne gangen også. Faktisk er det vanskelig å forestille seg hvordan spillet kunne blitt like bra, uten å fremstille den vakre verdenen på denne måten. Det er rett og slett grenseløst vakkert. Men, grafikk-biten av Wind Waker skal vi komme tilbake til om litt. Det er så mye å fortelle!

Spillet kommer i en nydelig innpaking, i hvert fall spesialutgaven som vi mottok her. Med i denne pakken finner du også en bonus-disc som inneholdet det originale Ocarina of Time til Nintendo 64, samt en spesialutgave av samme spill kalt Master Quest. For mange tilhengere er dette utvilsomt en av de beste gavene Nintendo kunne ha gitt dem, og for dem som allerede har rundet Ocarina of Time ørtenhundre ganger, er det forfriskende å kunne ta fatt på Master Quest - en tittel som aldri før har blitt lansert i Europa. Spillet fungerer akkurat som før, men er naturligvis tilpassert GameCube-kontrollen. Ellers er det ingen forbedringer inne i bildet, og derfor er det klart at det ikke kan måle seg med spill av nyere dato.

Dette er for de spesielt interesserte, men for mange blir det nok en spennende opplevelse å kunne spille gjennom også dette spillet etter å ha fullført det minst like fantastiske eventyret Wind Waker byr på. På denne bonus-discen følger det også med en rekke promofilmer til forskjellige GameCube-spill, der i blant Wind Waker. Det anbefales å ta en titt på denne - den spenner deg fast og gjør deg klar til den forrykende opplevelsen Wind Waker er! Manualen som følger med spillet er langt fra tykk, men mer trengs ikker. Den dekker alt det grunnleggende du trenger å vite, men lar likevel mye være igjen å oppdage. Etter å ha flippet gjennom manualen og siklet over innpakningen, er det på tide å plassere spillet i GameCube-en og begynne på eventyret. Ah, hvilken deilig, kriblende følelse!

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden