The Legend of Zelda: Twilight Princess HD kommer i mars

Og Links kommende Wii U-eventyr skal fortsatt lanseres i løpet av 2016.

Skjermbilde/Twitch

Torsdag kveld holdt Nintendo sin første Direct-presentasjon siden president Satoru Iwatas død for fire måneder siden. Allerede før presentasjonen meldte det japanske selskapet at de ikke ville snakke om den mystiske NX-konsollen, men at de i stedet ville fokusere på kommende spill til Wii U og 3DS.

Som vanlig ble vi servert en hærskare med nyheter – noen mer interessante enn andre – og en av de større annonseringene var en oppusset versjon av The Legend of Zelda: Twilight Princess. Rykter om nyversjonen av spillet dukket opp allerede for en måned siden, men nå kunne altså Nintendo bekrefte at det faktisk er på vei.

Data fra Wolf Link Amiibo skal kunne overføres til det neste Zelda-spillet.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD kommer til Wii U-konsollen 4. mars 2016 og skal i tillegg til bedre grafikk også by på nye spillsekvenser som ikke var inkludert i originalspillet. Nyversjonen får Amiibo-støtte og Nintendo vil lansere en helt ny Wolf Link Amiibo samtidig med spillet. Dataene som lagres på denne skal visstnok kunne overføres til det neste spillet i serien.

Nytt Zelda kommer fortsatt neste år

Under torsdagens presentasjon gjentok Nintendo nok en gang at Links neste eventyr – som fortsatt ikke har fått et offisielt navn – vil lanseres på Wii U i løpet av 2016. Spillet ble først annonsert under E3 i 2014, men ble deretter utsatt i mars i år.

Siden annonseringen av Nintendo NX har mange spekulert i om Zelda-utsettelsen betyr at spillet vil lanseres på den nye konsollen, men Nintendo insisterer fortsatt på at den kommer til Wii U. Det utelukker imidlertid ikke at spillet kan lanseres samtidig på begge konsollene, slik selskapet gjorde med Twilight Princess på Gamecube og Wii i 2006.

Til slutt annonserte Nintendo at DS-spillene The Legend of Zelda: Phantom Hourglass og The Legend of Zelda: Spirit Tracks nå kan lastes ned på Wii Us Virtual Console.

Det er snart ni år siden lanseringen av Twilight Princess.
Vår anmelder kalte det ett av sitt livs største spillopplevelser »

Siste fra forsiden