The Old Republic blir gratis om en uke

BioWare lokker gamle spillere tilbake med spillvaluta.

Star Wars: The Old Republic blir omgjort til et gratisspill den 15. november . Dette forteller BioWare på sine nettsider.

Damion Schubert forteller litt om prosessen med å omforme spillet fra å basere seg på en månedsavgift til å bli gratis i et nytt blogginnlegg.

– Tidlige tilbakemeldinger [på spilltestingen, journ anm.] har vært ekstremt positive; både fra de ivrigste Star Wars: The Old Republic-fansene og g fra spillere som ikke har prøvd spillet tidligere

Skal ikke påvirke opplevelsen for abbonentene

Det er to ting Schubert ønsker å understreke: For det første har teamet jobbet hardt for å forsikre seg om at de som ønsker å betale månedsavgiften ikke skal få en dårligere opplevelse på etter gratisknappen er skrudd på. For det andre forsikrer Schubert om at utvikleren har gjort alt i sin makt for å passe på at det skal være mulig å komme seg til nivå 50 uten å betale en eneste krone.

Neste uke kan du gjøre (noe av) dette gratis.

– Dette betyr ikke at det ikke kommer til å være begrensninger. Gratisspillerne vil tjene erfaringspoeng tregere, og deler av spillopplevelsen kommer til å være begrenset, utdyper Schubert.

Tidligere i oktober skrev vi litt om hva disse begrensningene kommer til å bety for de som ikke ønsker å la BioWare stappe hendene sine ned i pengeboken. For det meste virker det som om man kan gjøre enkelte ting kun tre ganger om uken, slik som delta i «Warzones» og romoppdrag, men det legges også begrensninger på slike ting som ryggsekkplass. Skal man spille de hordemodus-lignende «operations»-oppdragene må man ofre inntjente kroner.

Lokkebiff

Har du tidligere spilt The Old Republic ønsker BioWare å lokke deg tilbake ved å rasle med den virtuelle pengepungen. Spillets valuta, «Cartel Coins» kan brukes til å kjøpe innhold og tilgang i spillet, og alle som en gang har tumlet rundt i en galakse langt, langt borte får mynter som tilsvarer de månedene de abbonerte på spillet. Veteranene blir også rangert som spillere med «Foretrukket status», et privilegium resten av røkla må betale 5 dollar for å kunne smykke seg med.

Spørsmålet er om spillerne vender tilbake.

Endringen fra abonnement til gratisspill kommer antageligvis på grunn av dalende tall for nettrollespillet. Star Wars: The Old Republic er angivelig verdens dyreste spillprosjekt, med en beryktet utviklingssum på 200 millioner dollar, og da holder det ikke med like over 1 million spillere i lengden. BioWare håper nok at omgjøringen skal føre til en renessanse for spillet, slik Age of Conan og Lord of the Rings Online opplevde da de tok steget fra månedsbetaling til gratisspill.

Les også: Star Wars: The Old Republic mister abonnenter Les også: Begrensninger for gratis The Old Republic

Siste fra forsiden