The Path-skaperne med nytt spill

Tale of Tales lanserer Bientôt l'été i dag.

Det vesle belgiske studioet Tale of Tales vil lansere sitt nyeste prosjekt i dag. Det heter Bientôt l'été, og i likhet med studioets tidligere utgivelser, vil det sannsynligvis skape delte meninger. Tale of Tales er en utvikler som ønsker å bruke spillmediet til å lage kunst, og spillene deres har ikke fokus på regler, mål eller utfordringer.

– Bientôt l'été er designet slik fordi vi føler det er den beste måten å ta tak i vi ønsket å utforske. Det er inspirert av bøkene og filmene til den franske forfatteren Marguerite Duras, og handler om kjærlighet og ensomhet, begjær og fortvilelse, usikkerhet og nådeløshet. Vi føler at videospill er et glimrende medium for å utforske så intrikate og vage emner, sier spillskaperne Michaël Samyn og Auriea Harvey.

Spillet starter ved at du utforsker en sandstrand ved havet, før du møter en annen spiller i en kafé. Der vil dere visstnok få utveksle amorøse tanker over et lekent slag sjakk. Siden vil du kanskje oppdage at virkeligheten ikke er helt som du trodde.

I utgangspunktet er det meningen man skal spille kafédelen med en annen spiller over nettet, men hvis det absolutt ikke er mulig vil datamaskinen forsøke å simulere den andre spilleren.

Bientôt l'été blir tilgjengelig for PC og Mac via det offisielle nettstedet. Som navnet indikerer er all tale i spillet på fransk, med teksting på ulike språk.

Tale of Tales har laget flere unike prosjekter tidligere. Deres til nå største lansering er sannsynligvis The Path, et mørkt og merkelig eventyr inspirert av den klassiske historien om Rødhette og Ulven. Flerspiller har de også utforsket tidligere, i The Endless Forest, hvor spillerne fikk rollen som rare hjortedyr i en skog.

Les også: Hemmelighetene bak Dear Esther
Les også: Anmeldelse: The Void

Siste fra forsiden