– The Secret World er nå lønnsomt

Og Funcom kan når som helst gjøre spillet gratis om de ønsker.

I et intervju med GamesIndustry forteller Funcoms nye sjef, Ole Schreiner at situasjonen for The Secret World nå er mye bedre.

– Etter den nylige omstruktureringen av våre interne team har The Secret World blitt et profitabelt prosjekt, og vi forventer at det kommer til å forbli profitabelt i overskuelig fremtid. Dette er også grunnen til at vi binder oss til den ambisiøse månedlige oppdateringsplanen nå, etter lanseringen, fortelle Schreiner til nettstedet.

Funcom måtte nylig permittere om lag 50 prosent av firmaets ansatte, etter at The Secret World presterte langt under forventning. Det er antageligvis resultatene av disse permitteringene som har ført til de positive tallene.

Nå tjener Funcom penger på The Secret World.

Kan når som helst gjøre spillet gratis

Videre forteller den ferske Funcom-sjefen at selskapet har muligheten til omforme spillet til en gratisspillmodell eller en såkalt hybridmodell om de skulle ønske det etter hvert.

– Vi gjorde akkurat det med Age of Conan, noe som ble en kjempesuksess. Vi vet alle at trendene og forventningene i spillbransjen, og kanskje spesielt i MMO-sjangeren, utvikler seg hurtig, og vi vurderer stadig vår forretningsmodell i forhold til markedsforandringene og spillerbasen, utbroderer Schreiner.

The Secret World er en av de siste onlinespillene som holder månedsbetalingsskansen vedlike. For bare et par måneder siden ble det kjent at en av de største nettspillutgivelsene fra det siste året, Star Wars: The Old Republic skulle åpne for gratisalternativer, og til og med markedslederen World of Warcraft lar spillere spille en bit av spillet uten å betale.

Funcoms siste onlineeventyr fikk god omtale her på siden da det kom ut i sommer, og anmelder Marius Kjørmo følte det norske spillselskapet hadde skapt en verden det virkelig var verdt å besøke.

Les også: Funcom bekrefter permittering av ansatte Les også: Anmeldelse: The Secret World

Siste fra forsiden