The Secret World fjerner abonnementsavgiften

Fra og med i dag trenger man kun spillet for å utforske den hemmelige verdenen.

I en pressemelding sendt ut onsdag forteller Funcom at de fra og med i dag fjerner abonnementsavgiften fra nettrollespillet The Secret World. Nå skal man kun behøve å eie spillet for å ta del i det kritikerroste eventyret.

Endringen kommer etter at spillregissør Joel Bylos tidligere denne uken kom med sterke hint om at noe var i gjære. I sin første videoblogg om den kommende Maya-spådde apokalypsen, forteller Bylos at Funcom må gjøre spillet gratis å spille, slik at så mange som mulig skal kunne ta del før verden går under.

Nå kan det være en idé å hoppe inn i The Secret World igjen.

Gratis, men uforandret

Funcom understreker da også at spillet i seg selv skal forbli helt uforandret, selv etter denne drastiske endringen.

– Det er ingen kompliserte regler eller restriksjoner, ingen komplekse matriser som forteller deg hva du har og ikke har tilgang til, heter det i pressemeldingen.

Til sammenligning innførte nettrollespillkonkurrenten Star Wars: The Old Republic en rekke begrensinger til ikke-betalende spillere da det spillet ble gratis tidligere i høst. Det er verdt å merke seg at Star Wars da ble helt gratis, mens The Secret World fremdeles krever at man har kjøpt spillet.

Funcoms kommunikasjonssjef, Erling Ellingsen, forteller at fjerningen av abonnementsordningen kommer etter en kontinuerlig evalueringsprosess som har pågått siden spillanseringen.

– Vi har kommet frem til at det nå føles riktig å gjøre medlemskap valgfritt. Vårt mål med dette er å få flere spillere inn i spillet. Vi har jo sett at veldig mange av de som tar steget inn i The Secret World har det gøy med spillet og bruker mye tid på det, men vi forstår at abonnementskravet er en barrière for mange. Det er nok et resultat av hvordan markedsklimaet er, og hvilke forventninger folk har til nettrollespill som lanseres. Derfor gjør vi dette nå, forteller Ellingsen til Gamer.no.

Medlemskapsordning for de som ønsker

For de mest ivrige skal det fremdeles være mulig å betale for et medlemskap som byr på slike ting som 10 euro til fritt bruk i spillets butikk, en gjenstand som gjør at spilleren får dobbel dose med erfaringspoeng i én time hver dag og en fast rabatt på 10 prosent i spillets butikk. Ifølge Funcom koster dette medlemskapet 14,99 euro i måneden, altså akkurat like mye som månedsabonnementet kostet.

På noen måter blir da dette mer likt hvordan konkurrenten ArenaNet håndterer Guild Wars 2. Også her kan man betale en engangssum og så spille så mye man vil, og heller legge igjen litt penger i spillbutikken om man ønsker det.

– Vi tror spillet har potensialet til å bli en enda større suksess uten abonnements-barrieren, forteller spillregissøren Joel Bylos i pressemeldingen.

De regelmessige Issues-oppdateringene skal fortsette som planlagt, men kommer nå til å inneholde betalte deler, ifølge Funcoms kommunikasjonsjef.

Les også
Anmeldelse:

– Generelt kan vi si at «features» og generelle forbedringer vil være gratis, mens innhold som oppdrag og lignende vil koste penger. Prisen blir avhengig av størrelsen på innholdet, forteller Ellingsen til Gamer.no.

The Secret World ble et lønnsomt prosjekt i september.

Urolig halvår for Funcom

Selv om The Secret World fikk gode omtaler da det ble lansert i begynnelsen av juli, har det vært en turbulent høst for nettspillet. I august leverte Funcom en dyster kvartalsrapport. I rapporten kom det frem at salget av da nylanserte The Secret World ikke hadde innfridd forventingene. Den gang hadde spillet solgt 200 000 eksemplar.

I samme tidsperiode ble det klart at selskapet så seg nødt til å permittere om lag halvparten av alle ansatte. Permitteringene kom som et resultat av kostnadskutt etter at overskuddet fra The Secret World-salget var lavere enn forventet.

Ting skal etter sigende gå mye bedre nå. Funcoms nye sjef, Ole Schreiner, fortalte i september at The Secret World hadde snudd situasjonen, og at spillet den gang hadde blitt lønnsomt.

Les også: Anmeldelse: The Secret World Les også: – The Secret World er nå lønnsomt

Siste fra forsiden