The Secret World utsettes to uker

Funcom vil slippe spillet i et «mer positivt lanseringsvindu».

I en pressemelding sendt ut i dag annonserte Funcom at det etterlengtede onlinerollespillet The Secret World vil komme en smule senere enn antatt. Opprinnelig hadde spillstudioet oppgitt 19. juni som lanseringsdato, men har nå dyttet utgivelsen med nøyaktig to uker, til 3. juli.

Funcom sier at utsettelsen er markedsrelatert:

– Den nye lanseringsdatoen plasserer The Secret World i et mer positivt lanseringsvindu. Dette vil gagne utgivelsen av spillet, skriver Funcom i pressemeldingen.

Akkurat hva utvikleren mener med dette er litt uklart, siden 19. juni ikke rommer noen åpenbare konkurrenter for det massive nettrollespillet. Spillet har tidligere blitt utsatt i to måneder, men alt tyder likevel på at spillet nærmer seg ferdigstilling og er å finne i butikkene i begynnelsen av juli.

Den hemmelige verdenen åpner seg litt senere enn planlagt.

Flere betahelger

Samtidig benyttet studioet anledningen til å gi ut informasjon om de to resterende betahelgenes dato og innhold. Betahelgene er arrangementer der spillere som har forhåndskjøpt spillet kan være med på å prøve ut deler av spillet. Den første helgen begynner 15. juni, og vil la ivrige betatestere prøve ut de spillets tre fraksjoners startområder, samt legge ut på eventyr i den store Savage Coast-regionen. Den andre helgen starter 22. juni, og fokusområdet er spiller-mot-spiller-opplevelsen.

The Secret World er Funcoms tredje onlinerollespillprosjekt, etter Anarchy Online og Age of Conan. Sistnevnte doblet inntektene da det gikk fra å benytte seg av abonnement til å bli et gratisspill. Da Gamer.no intervjuet spillets designer, Ragnar Tørnqvist, for et års tid siden var nordmannen åpen for at The Secret World kunne følge i Age of Conans fotspor etter hvert, men ved lansering vil spillet kreve et månedsabonnement.

Les også: Førsteinntrykk av The Secret World
Les også: – Det blir ingen Stolt Jensenberg denne gangen

Siste fra forsiden