The War Z-serverne tatt ned etter angrep

Nettluskere har prøvd å felle spillet flere ganger de siste dagene.

Ifølge en oppdatering på spillets nettforum har The War Z slitt med uønsket oppmerksomhet de siste par dagene. Det omstridte zombie-spillet skal ha blitt angrepet flere ganger, og spillserverne måtte tas ned for å bøte på problemene.

Det første angrepet gikk på spillets DNS IP, et angrep som ble gjort slik at brukere ikke skulle klare å koble seg til spillet. Etter å ha rettet opp problemene, ble spilet angrepet nok en gang påfølgende dag – denne gang med et såkalt DDoS-angrep. Dette er en angrepsmetode som oftest skjer ved at de datakriminelle sender overdrevent mye informasjon til servere i en slik grad at de ikke makter å håndtere legitime forsøk på å koble seg på.

Denne beskjeden møter Steam-brukerne for øyeblikket.

Steam-problemer

Serverne skal være oppe igjen nå, men nye urelaterte problemer plager for øyeblikket Steam-utgaven av spillet. Mange Steam-brukere melder at spillet virker å tro at de ikke eier det, og de får dermed ikke logget seg på for å spille.

I skrivende stund har ikke problemet blitt løst, og The War Z-utviklerne venter angivelig nå på å høre fra Steam selv, etter at deres metoder ikke løste problemet.

– Våre løsninger burde ha virket, men de gjorde ikke det (og det beklager jeg for). Vi har ikke noe annet alternativ enn å søke hjelp direkte fra Steam, og vi har bedt de om det nå. Dessverre kan det i verste fall se ut som om de ikke svarer før i morgen ettermiddag, forteller The War Z-nettsamfunnslederen Kewk på forumet.

Turbulente The War Z

The War Z.

Like før jul haglet det rundt The War Z etter at spillet ble gitt ut på Steam. Spillets Steam-beskrivelse ble nemlig raskt avslørt som helt riv ruskende gal. Kjøpere ble lovet innhold som enda ikke var implementert, og verdener som skulle være større enn de var. Det ble tydelig at spillet på langt nær kunne kalles ferdig, og at lanseringen i beste fall var en betatest. Det hele resulterte til slutt i at spillet ble tatt av Steam, og det er i skrivende stund ikke mulig å kjøpe spillet via nettjenesten.

Problemet ble ikke bedre av at produsent Sergei Titov – i et forsøk på å beklage feilinformasjonen – virket å antyde at feilen lå på spillernes side, og at alt handlet om hvordan man leste beskrivelsen.

– Det var tydelig at et antall kunder som følte at informasjon om spillet ble presentert på en måte som tillot flere tolkninger, lød beklagelsesmeldingen fra Titov.

Midt i jula benyttet Titov anledningen til å prøve å beklage nok en gang, denne gangen overfor The War Zs spillere. Denne gangen var han litt mer ydmyk.

The War Z.
Les også
Microsoft dropper nettkrav og bruktsperre i Xbox One

– Alt er min feil. Jeg ble arrogant og blendet av vår tidlige suksess og den hurtige veksten i antall The War Z-spillere, og jeg valgte å ikke se bekymringsmeldingene fra våre spillere og andre. Dette ligger helt og holdent på mine skuldre, og om noe skylder jeg de som pekte på problemene en unnskyldning, fortalte Tito i en forumpost.

Hard kritikk

Også spillkritikerne ser ut til å ta hardt på The War Z. Så langt har spillet tre anmeldelser på kritikksamlesiden Metacritic, der alle tre anmeldelsene ligger på under 30 av 100. Spillet blir kalt en katastrofe og regelrett et dårlig spill.

– Alt jeg kan si er at The War Z er et dårlig spill som fortjener all kontreversen det har fått, og at det bør unngås som om det var vandødt, lyder de skarpe ordene fra nettstedet Game Spy.

Les også: Sniktitt: The War Z Les også: The War Z-sjefen prøver å forsvare misledende informasjon

Siste fra forsiden