The Witcher-utviklerne pusler med kortere spill

Åpner nytt studio som skal jobbe med andre ting enn stortitlene.

Ifølge en ny stillingsoppføring på CD Projekts hjemmesider, planlegger det polske selskapet å starte opp et nytt utviklingsstudio. De siste årene har den bejublede utvikleren puslet med The Witcher-serien, og nylig en spilladapsjon av Cyberpunk 2077.

I ettertid har opprustingen blitt bekreftet av CD Projekt-sjefen Adam Badowski overfor Gamasutra. Det nye studioet skal bestå av tjue stykker, og skal fokusere på mindre titler enn de grandiose rollespilleventyrene som hovedstudioet CD Projekt RED er kjent for.

– Som vi informerte om i vår langtidsstrategi for en stund siden, planlegger vi å utvikle to mindre spill (om lag 20 timer med spilltid). Det nye 20-manns teamet i Kraków kommer til å sta bak ett av disse spillene, forteller Badowski til nettstedet.

Hvem som skal utvikle det andre «lille» spillet, vet vi ikke enda, og vi har heller ikke fått et knyst om hva det kan dreie seg om.

To ild i jernet

Helt vilt, assa!

Sist vi hørte fra CD Projekt RED var under årets E3-messe, der de stolt viste frem The Witcher 3: Wild Hunt. E3-bajas Marius Kjørmo fikk selv ta en titt på hva vi har i vente, og virker spent på hva det nye eventyret har å by på. Det tredje spillet om monsterjegeren Geralt of Rivia skal etter planen bli det siste spillet med sølvhårede playboyen i hovedrollen, selv om det ikke er utenkelig at utvikleren fortsetter å lage flere eventyr med andre figurer. The Witcher 3: Wild Hunt kommer til Xbox One, PlayStation 4 og PC neste år.

Samtidig vet vi at det jobbes med Cyberpunk 2077 bak lukkede dører. Utover et par forlokkende trailere har vi ikke sett snurten av spillet enda, og vi får neppe legge hånd på det på egen hånd før tidligst 2015. Med en uttalt ambisjon om å lage et mørkt og voksent spill med en ikke-lineær historie, har utvikleren lagt lista høyt.

Les også: Nå kan du lage dine egne The Witcher-eventyr Les også: The Witcher 3 får ingen flerspillerdel

The Witcher 3: Wild Hunt-trailer fra E3.

Siste fra forsiden