Thief lanseres også for dagens konsoller

Du trenger ikke kjøpe PS4 eller Xbox One for å leke tyv.

Det nye Thief-spillet fra Eidos Montreal har frem til nå vært annonsert for Windows-baserte PC-er og de to nestegenerasjonskonsollene fra Sony og Microsoft. Nå har produsent Stéphane Roy bekreftet i en video på spillets blogg at spillet også kommer til PlayStation 3 og Xbox 360. I tillegg har utviklerne annonsert at det skal lanseres samtidig på alle plattformer.

Utviklerne understreker at selv om den visuelle kvaliteten på de nye konsollversjonene ikke nødvendigvis blir like imponerende som på Windows, PS4 og Xbox One, vil kjernemekanismene i spillet være helt like på alle plattformer. Spillet skal hele tiden ha blitt utviklet med det mål for øyet at det skulle være mulig å få til en versjon for dagens konsoller.

Den nye versjonen presenteres.

Hold deg i skyggene

Thief er et førstepersons actioneventyr der sniking er sentralt, og hvor det lønner seg å holde seg i skyggene. Spillerne skal ifølge utviklerne få stor valgfrihet og lov til å tilnærme seg de ulike situasjonene på mange forskjellige måter.

I likhet med forgjengerne følger Thief en mestertyv ved navn Garrett. Han holder til i en skitten, steampunk-aktig by som rett og slett bare kalles The City. Her hersker en skruppelløs baron, som sørger for at de fattige forblir fattige og de rike får stadig mer. Garrett planlegger å utnytte situasjonen, ved å besøke disse rikingene og snappe med seg noen av verdisakene deres.

Vi snek oss til et glimt av Thief på årets E3-messe, og i sniktitten her på Gamer.no beskrev Øystein Furevik spillet som stemningsfullt og utfordrende. Det forrige Thief-spillet kom i 2004, og fikk den gangen en solid åtter i vår svært omfattende anmeldelse.

Les også: – Garrett blir meir mainstream
Les også: Fans har oppdatert Thief II og System Shock 2

Siste fra forsiden