THQ dropper Devil's Third

Og utsetter South Park-rollespillet.

Spillutgiveren THQ har lenge slitt med økonomiske tap, og nå har de kunngjort at de tapte 240 millioner dollar (cirka 1,4 milliarder kroner) i forrige finansår. Det er nesten dobbelt så mye som året før, på tross av at inntektene var langt høyere. Et av spillene som har vært med å skape det store underskuddet skal ha vært det japanskutviklede Devil's Third, fra Ninja Gaiden-skaperen Tomonobu Itagaki og hans Valhalla Studio.

Selskapet som laget spillmotoren Devil's Third brukte skal ha gått konkurs, noe som har påført prosjektet store tap ettersom de måtte investere i en ny spillmotor. I tillegg er THQ misfornøyd med forholdet mellom japanske yen og amerikanske dollar – yen er dyrere enn forventet, sammenlignet med dollar, og dette er et problem for den amerikanske utgiveren.

South Park-spillet utsettes.

I tillegg mener de at det ultravoldelige spillet ikke lenger passer selskapets profil, og resultatet er at de ikke vil gi det ut. De mener imidlertid at det er en svært god franchise, og THQ-sjef Tim Farrell sa at de ønsker å gjøre det de kan for å sikre at det kommer til markedet via en annen utgiver. Det betyr med andre ord at de vil prøve å selge det uferdige spillet – så gjenstår det å se om de finner noen kjøpere.

THQ hadde også en annen dårlig nyhet på lager i går. De har nemlig utsatt rollespillet South Park: The Game fra fjerde kvartal i år til første kvartal neste år. Det vil si at det Obsidian-utviklede spillet kommer mellom 1. januar og 31. mars 2013.

Ellers kunne selskapet forsikre om at både grøsserspillet InSane, som utvikles i samarbeid med den anerkjente regissøren Guillermo Del Toro, og det ikke-annonserte prosjektet fra Left 4 Dead-skaper Turtle Rock fortsatt er under utvikling. I tillegg sa de at de vil starte promoteringen av skytespillet Metro: Last Light på E3 i år, og at actionspillet Darksiders 2 kommer i amerikanske butikker 14. august.

Les også: Devil's Third fra Ninja Gaiden-skaper
Les også: Obsidian tar turen til South Park

Siste fra forsiden