THQ går «konkurs», men fortsetter som normalt

Tar i bruk amerikanske konkurslover for å sikre salg av ressurser.

Tragedien om utgiveren THQ fortsetter å bevege seg mot mer deprimerende farvann. Nå har utgiveren bedt om konkursbeskyttelse, under «chapter 11» i den amerikanske konkursloven. Dette gir firmaet en tidsbegrenset mulighet til å stable seg på beina igjen, uten press fra kreditorer.

Samtidig har selskapet kommet til en enighet om salg av alle sine ressurser, inkludert dets fire selveide spillstudio og spill som er under utvikling. Det er Clearlake Capital Group som har sikret seg selskapet, med en kjøpssum på 60 millioner dollar.

Fiffig lovbruk

I tillegg til at THQ snodde seg unna total konkurkollaps ved å ta i bruk «chapter 11» i konkursloven, gir lovverket de rett til å ta i bruk en såkalt «stalking horse bidder» – i dette tilfellet Clearlake Capital Group. Dette betyr at THQ kunne inngå en avtale med en potensiell kjøper om å la de åpne budrunden for salget.

Metro: Last Light kommer.

I all hovedsak kan man se på det som at THQ selv valgte sin nye eier, selv om andre når som helst kunne ha bydd over Clearlake Capital Group. Fremdeles er det mulig å by over Clearlake, ettersom salget ikke er ferdigstilt før om 30 dager.

Arbeidet fortsetter

Ifølge en pressemelding sendt ut fra THQ kommer selskapet til å fortsette utviklingen av sine kommende spill som normalt. Blant disse spillene inner vi lovende titler som Metro: Last Light, Obsidians South Park: The Stick of Truth, Company of Heroes 2 og det neste Saints Row-spillet.

I tillegg bekreftes det at selskapet også jobber med tre andre spill: En oppfølger til kalkunen Homefront, et spill kalt Evolve fra Left 4 Dead-studioet Turtle Rock og et spill fra Assassin’s Creed-skaperen Patrice Désiletes. Den videre utviklingen av disse spillene skal også fortsette som normalt.

South Park: The Stick of Truth kommer.

Fornøyd sjef

På tross av de noe deprimerende nyhetene virker THQ-sjefen Jason Rubin strålende fornøyd enda. Sjefen sjøl kan nemlig fortelle at Clearlake stiller med de pengene selskapet trenger for fortsette arbeidet, og at den nye eieren også har lovet å investere mer penger etter kjøpet er gjennomført – penger som skal holde til å dytte ut spillene som er under produksjon.

– Kort og godt, dette er en ny start for selskapet vårt, sier Rubin i en uttalelse.

THQ-sjefen fortsetter med å liste opp en rekke større selskap som alle enten er i, eller har vært under, «chapter 11»-rett for å antyde at dette ikke er enden på visa.

Les også
Anmeldelse:
Company of Heroes 2 kommer.

– Uansett hva som skjer virker det sannsynlig at utviklingsteamene og produktene kommer til å havne i gode hender. Dette betyr at du fremdeles kan forhåndsbestille Metro: Last Light, Company of Heroes 2 og South Park: The Stick of Truth. Når du leser dette jobber våre utviklere med disse spillene, samt andre beryktede titler som det fjerde Saints Row-spillet, en Homefront-oppfølger og en hel del andre verk, beroliger Rubin.

Dette har i stor grad vært et problemår for utgiveren, som har slitt kraftig med økonomien etter en del blundere. De fleste retter en anklagende pekefinger mot Xbox 360- og PlayStation 3-utgavene av uDraw Tablet-maskinvaren, som skal ha fylt opp lagerhus på lagerhus med 1,4 millioner usolgte enheter. Blunderen skal ha ført til anslagsvis 100 millioner dollar i tapt omsetning.

Les også: Kriserammet THQ hopper på bundle-bølgen Les også: THQ utsetter alle sine stortitler

Siste fra forsiden