THQ saksøker Activision Blizzard

Utgiver mot utgiver

Omslaget til Activision Blizzards Baja 1000 har fått THQ til å se rødt.

Omslaget til Baja: Edge of Control.

Søksmål er vanlig kost i spillindustrien, enten det dreier seg om hissige patenteiere, grinete forbrukere eller strid innad i industrien. Spillutgiver THQ har nå trukket sin rival Activision Blizzard for retten, og stridens kjerne er et spillomslag.

Omslaget til Score International: Baja 1000.

Som kjent har både THQ og Activision Blizzard spill viet det tøffe billøpet Baja. THQ slapp sitt Baja: Edge of Control i forrige måned, og Activision Blizzards Score International: Baja 1000 skal snart lanseres i statene.

THQ hevder rivalen har latt seg inspirere litt vel mye av omslaget til Baja: Edge of Control, og saksøker fordi de mener omslaget til Baja 1000 er et rent plagiat av deres eget. THQ mener likhetene mellom omslagene kan føre til forvirring blant forbrukerne, og at Activision Blizzard dermed kan profittere på THQs markedsføringskampanje.

Ifølge søksmålet ble THQ først oppmerksom på likhetene for et par uker siden, og de hevder de allerede har prøv å få omslaget forandret uten å måte gå rettens vei. Siden dette ikke har lykkes håper de å vinne fram i rettsalen i stedet.

THQ krever at omslaget trekkes tilbake og ikke brukes til å selge eller promotere Baja 1000. Hvis dette ikke lar se gjøre krever de finansiell kompensasjon i form av enten et fast beløp, eller en del av profitten fra Baja 1000. Uansett vil de ha Activision Blizzard til å dekke advokatregningene.

Siste fra forsiden