THQ snuser på Linux

Tar til seg kundenes ønsker etter Humble Bundle-suksess.

I kjølvannet av avslutningen av utgiverens Humble Bundle-salg forrige uke forteller THQ-sjefen Jason Rubin at selskapet er åpen for å utforske Linux som spillplattform.

Rubin, som tok på seg sjefsrollen tidligere i år for å prøve å snu selskapets dårlige kår, fortalte først om Linux-vurderingen på mikrobloggnettstedet Twitter, etter å ha fått spørsmål fra en kunde.

– Hører Linux-ønskene klart og tydelig etter #HumbleBundle-tilbakemeldinger. Evaluerer kostnader og utbytte i skrivende stund, kvitrer sjefen.

Senere fortalte Rubin ytterligere om denne plutselige Linux-oppmerksomheten i en uttalelse til nettstedet Polygon.

Jason Rubin (Foto: Jkay747 at en.wikipedia.org).

– Budskapet jeg tok med meg fra en mengde twitter-meldinger og kommentarer vedrørende THQs Humble Bundle-salg er at det finnes sterke spillergrupper der ute som bruker andre operativsystemer enn de som dominerer, og et selskap som THQ bør ikke overse disse, fortalte Rubin til nettstedet.

THQ-sjefen forteller videre at han har fått mange gode idéer fra ivrige twitter-følgere. For eksempel skal han ha vurdert et forslag om å la spillerne hjelpe til med porteringsarbeid for å senke kostnadene.

– Jeg er sikker på at vi har mer å annonsere om litt, avrunder Rubin.

Suksessalg

Forrige uke kjørte THQ i land Humble Bundle-salget med hele 5 millioner dollar i potten. Akkurat hvor mye det kriserammede studioet tjente på salget er dog usikkert, etter som Humble Bundle-konseptet lar kjøperne selv bestemme hvor mye de skal gi til veldedighet og til selskapet.

Metro: Last Light.

Humble Bundle-salget kan på mange måter sees på som en desperasjonshandling fra THQs side. Utvikleren har slitt kraftig med økonomien det siste året, og ligger fremdeles tynt an. Siste nyhet om selskapets pengeflom er et par uker gammel – da ble det kjent at utgiveren hadde sikret seg et lån som gjør at de kan holde seg flytende et lite stykke inn i 2013. Hva som så skjer er usikkert.

Vi får krysse fingrene for at selskapet klarer å holde seg i live til en god stund til. I 2013 byr utgiveren nemlig på en del godbiter, slik som Obsidians rollespill South Park: The Stick of Truth og de etterlengtede oppfølgerne Metro: Last Light og Company of Heroes 2.

Les også: Kriserammet THQ hopper på bundle-bølgen Les også: THQ utsetter alle sine stortitler

Les også
EA-sjefen går av

Siste fra forsiden