Tidenes romslag i EVE Online

I går samlet over 4000 spillere seg til kamp samtidig.

EVE Online, det massive online rollespillet fra islendingene i CCP Games, fortsetter å smadre sine egne rekorder. I januar fikk vi se hvordan en persons feil ledet til et enormt slag der over 3000 spillere var aktive samtidig.

I helgen toppet spillerne den rekorden ganske grundig, i et slag som var mer planlagt enn det i januar. Det var to av spillets største koalisjoner, TEST Alliance og CFC, som braket sammen i regionen med navnet 6VDT.

De to koalisjonene har hatt en pågående konflikt i flere måneder, og etter å ha kontrollert området kalt Fountain i over to år, ville ikke TEST Alliance gi seg uten motstand.

De mønstret opp en enorm flåte, og stod rakrygget når CFC kom inn med styrkene sine. Etter vel fire timer med kamper måtte TEST innse at motstanderne var overlegne, og begynte å trekke seg tilbake. Etter seks timer begynte kampene å kulminere, og på det stadiet hadde over 2900 skip blitt ødelagt i løpet av slaget.

Slik så det ut underveis.

Skrudde ned tiden

Grunnet den enorme mengden med spillere og skip samlet på et sted samtidig, måtte utviklerne skru ned tiden med noe som blir kalt «Time Dilation». CCP har utviklet denne teknologien slik at serverne skal greie å kalkulere alle handlinger spillerne gjør. I løpet av det enorme slaget skrudde de ned tiden med 90 %.

En utvikler fra CCP kunne melde via Twitter at de på et tidspunkt hadde 4070 piloter i regionen samtidig.


Populært romspill

EVE Online er et massivt online rollespill som etter ti år fortsatt har en voksende spillerbase, nå med over 500 000 spillere. Det er unikt i sitt slag, og er svært omfattende. Utvikleren vil styre minst mulig av det som skjer i spillet, og legger mye ansvar i hendene til spillerne og deres koalisjoner.

De mange slagene, politiske intrigene og tyveriene som har skjedd i universet kan også snart sees på tv-skjermen. I mai kunne nemlig CCP Games informere at de hadde inngått et samarbeid med filmskaperen Baltasar Kormákur. Sammen skal de lage en tv-serie fra EVE-universet, og spillerne oppfordres til å sende inn sin egne historier som inspirasjon til serien.

Under kan du se et videoklipp fra bruker DJ elektrosniper, som viser litt av hvordan kampen på søndag utartet seg.

Les også
Double Fine avslører Kickstarter-spillet sitt

Siste fra forsiden