Tidligere Call of Duty-frontmann støtter Ouya

Robotoki bygger en episodisk forløper til sitt kommende zombiespill.

Uansett om du tror den vil gjøre rungende suksess eller falle pladask på trynet, har konsollprosjektet Ouya fått bein å gå på. Den Android-baserte Ouya-konsollen har til nå sanket inn om lag 5,2 millioner dollar i Kickstarter-penger, eller ca. 32 millioner norske kroner, i løpet av de siste ti dagene, noe som er mer enn fem ganger den ønskede målsummen.

Så langt har den store strømmen av spill latt vente på seg, men nå har konsollen fått sin første eksklusive tittel. Spillet kommer fra Robert Bowling og hans nyoppstartede studio, Robotoki. Mange kjenner sikkert Bowling fra Infinity Ward der han tidligere hadde den noe vage arbeidsrollen «creative strategist» for Call of Duty-spillene.

Det planlagte Ouya-spillet blir en episodisk forløper til Robotokis kommende zombieoverlevelsesspill, The Human Element. Forløperen vil vise hva som gjorde at zombieapokalypsen inntraff. Det er ikke kjent når vi kan vente oss forløperen spillet, men det opprinnelige The Human Element-spillet skal etter planen komme i 2015.

Human Element.

Bowling selv skal være en stor tilhenger av Ouya, og hevder å ha støttet Kickstarter-prosjektet med 10 000 dollar allerede første dag.

Sunn skepsis

Etter den heidundrende Kickstarter-suksessen har Ouya måttet tåle en del kritikk. Flere har pekt ut hvordan det virker urealistisk å ha en konsoll ute innen mars 2013, hvordan den åpne plattformen vil gjøre det for enkelt å spille av piratkopierte spill, hvordan hackere vil kunne skape programmer med uhumske hensikter, hvordan Ouya-gjengen har opptrådt i forholdt til hva de regner som gratisspill og videre finansiell støtte, og mer til.

Noen spillskapere har dog kommet med positive kommentarer om prosjektet, for eksempel skal Minecraft-gudfar Notch visst nok ha lovet å putte Mojangs spill på konsollen dersom den blir en realitet, men frem til nå har ingen kunnet love hva Ouya-fremtiden vil bringe rent spillmessig.

Uansett om Ouya bærer eller brister vil prosjektet bli interessant å følge i månedene som kommer, ikke minst med tanke på hvilke andre utviklere som slenger seg på bølgen.

Les også: Ouya har samlet 2 millioner dollar på under 24 timer Les også: Android-konsoll til under tusenlappen

Siste fra forsiden